Annonce
Nyborg

Kong Muhs og Margrethe den 2.

Enhedslisten i Nyborg beder om at få lagt de samlede udgifter i forbindelse med dronningens besøg i byen frem. Foto: Jørgen Hansen

Gadeteater i Nyborg...

Den er vi helt med på i Enhedslisten Nyborg. Vi elsker et aktivt byrum, jo oftere jo bedre.

Vi er dog bekymret for borgmesterens profilering af sig selv ved det kommende besøg af kongehuset.

Kong Muhs & Margrethe den 2.!

Borgmesteren er allerede startet med at lægge film på nettet om begivenheden og invitation af “almindelige borgere” til frokost med Margrethe. Det er jo en konge værdig.

Da Margrethe sidste år kom til Svendborg Kommune, fik de en regning fra kongehuset på 282.000 kroner for et tilsvarende besøg. I Enhedslisten er vi bange for, at teateret som minimum kommer til at koste Nyborg Kommune det samme beløb. Derudover er der alle andre udgifter såsom gave, middag, renovering af Landporten og meget mere. I økonomiudvalget er der afsat en halv million, men det dækker ikke alt. For eksempel vil der oven i komme udgifter til Landporten, ekstra pynt på gader og stræder m.v..

Vi foreslår, at hele den økonomiske ramme for Margrethes besøg bliver fremlagt og revurderet offentligt. I Enhedslisten Nyborg er vi åbne for, at nogle af midlerne bruges til flere kulturelle gadeaktiviteter. Gerne for eksempel balletskolen flere gange hen over sommeren, hvis de har kræfter til det, eller andre spændende aktiviteter.

I Nyborg har vi lige haft en anden gadeaktivitet. En masse forældre og børn demonstrerede på grund af bekymring over manglende voksne og ressourcer til at passe på børnene i daginstitutionerne. Her er et hul, hvor der i den grad mangler mange penge, og langt flere end Margrethes besøg koster. Men hver en million, der kan skaffes, kan gøre det bedre for vores børn.

Margrethe udtrykker i sine nytårstaler, at vi skal tage vare på børnene. I Enhedslisten Nyborg tænker vi også, at vi skal give børnene forhold, så de i fremtiden magter at bære vores samfund videre både med arbejde og spændende kulturelle aktiviteter som gadeteater m.v.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Annonce