Annonce
Indland

Konfrontation forud for skud på fængselsbetjent

LTF-bandeleder lovede hævn ved at efter-lade et budskab på væggen i sin celle, da han i fredags blev flyttet fra Nyborg Fængsel

De fleste familier vil helst være sammen og gøre ting sammen. Det gælder også bandebrødre i bandegrupperinger som Loyal To Familia (LTF), der sidder et pænt antal af i Nyborg Fængsel, det tidligere Nyborg Statsfængsel.

Det har de også fået lov til på en såkaldt fokusafdeling, men ikke med samme muligheder for at være sammen som på andre lukkede afdelinger, og langtfra som det, bandemedlemmerne havde håbet om en egen afdeling.

Og det kan netop være årsagen til, at en fængsels-betjent tirsdag aften klokken 22.45 blev skudt flere gange i benet af maskerede gerningsmænd, netop som han var på vej på arbejde. Forud for den dramatiske skudepisode har der været adskillige konfrontationer mellem medlemmer af LTF og fængselspersonalet, fordi bandegrupperingen ikke mener, den har ordentlige forhold inden for murene.

Utilfredsheden står tydeligt skrevet i den celle, hvor lederen af Loyal To Familia, Shuaib Khan, sad indtil i fredags, da han blev flyttet fra Nyborg Fængsel til et andet sted for at skabe ro på afdelingen.

For efter at Shuaib Khan var blevet flyttet, fandt fængselsbetjentene en hilsen ridset dybt ind i træbeklædningen på væggen. En hilsen, som ikke er til at misforstå.

"Vi rammer dem, I elsker, når I mindst venter det" efterfulgt af fire udråbstegn, og nedenunder "never forgets - never forgives".

Det var næppe møntet på den 35-årige fængselsbetjent, som tirsdag aften var på vej til arbejde og endte med at blive skudt i benet som et klart signal og budskab fra en bandegruppering.

Den 35-årige er nemlig ikke blandt det faste personale i Nyborg Fængsel, men udlånt fra Vridsløselille, og derfor er han mere at betragte som et tilfældigt offer. Var det ikke ham, havde det været en anden af de ansatte, de maskerede gerningsmænd havde skudt i benet.

Der er ingen tvivl hos hverken Fyns Politis afdeling for personfarlig kriminalitet eller i de ansattes fagforening, Fængselsforbundet, om at en bande står bag tirsdagens skudattentat.

Fængselsforbundet er ikke i tvivl: Det er Loyal To Familia, som i forvejen har lagt sig ud med personalet i Nyborg, proklamerede forbundet.

Fyns Politi er heller ikke i tvivl om, at det er banderelateret, men ser også på andre grupperinger end LTF.

Ifølge avisens oplysninger kan LTF have været iscenesætteren af skudattentatet, men det kan være udført af en af de fynske bandegrupperinger, United Tribuns Forever (UTF) eller Black Army.

For bilen, som gerningsmændene efter attentatet brændte af i nærheden af fængslet, blev for nogle dage siden stjålet i Vissenbjerg.

Derfor kan man godt spørge, om medlemmer af LTF, som er til stede massivt i hovedstadsområdet og blandt andet er en sammensmeltning i 2013 af Blågårds Plads-banden og kriminelle fra Tingbjerg, Nivå og Kokkedal, virkelig ville ulejlige sig til Vissenbjerg for at stjæle en bil til skudattentatet?

Næppe, for det ville være nemmere at gøre det undervejs på Nørrebro, i Greve, Ringsted eller Slagelse.

Derfor taler alt for, at LTF har fået hjælp på Fyn, og det er da også dén vinkel, Fyns Politi er i gang med at undersøge og efterforske.

Det ville heller ikke være utænkeligt, at fynske Black Army og UTF vil have en alliance med bandebrødre i LTF, måske for fortsat at sikre deres fynske territorium.

Dén teori får så endnu mere næring, når man tager i betragtning, at fokusafdelingen i Nyborg Fængsel, som i øjeblikket huser 10-15 LTF-medlemmer, for ganske nylig har haft et medlem af Daabas-familien fra Odense-forstaden Vollsmose siddende. Endda en person fra inderkredsen af Black Army.

Så giver det pludselig meget mere mening, at medlemmer af eller hangarounds til Black Army-grupperingen, som er bandebrødre og i tæt familie med UTF, er kørt til Vissenbjerg for at stjæle den bil, som efter skudattentatet tirsdag aften senere blev brændt af.

Endnu mere sandsynligt er det, når politiet er sikkert på, at skudattentatet har været nøje planlagt, for gerningsmændene har kendt det præcise tidspunkt for, hvornår personalet møder i fængslet. Det kan lederne af de to bander, henholdsvis LTF og Black Army have aftalt, mens de sad på samme afdeling.

Loyal To Familia har længe været et problem i Nyborg Fængsel, og det er kun nogle uger siden, at en fængselsbetjent uden varsel og helt umotiveret blev voldeligt overfaldet af et LTF-medlem.

Bandemedlemmer sidder på den lukkede fokusafdeling, som er placeret hen over to fløje i fængslet. Inden det skete, terroriserede de andre indsatte med trusler, vold, prygl og hvad de ellers kunne slippe af sted med. Altsammen med det ene formål at få deres vilje med egen afdeling, præcis som rockerne har det.

I Nyborg Fængsel har Bandidos egen afdeling i en fløj, som ikke er forbundet med de to øvrige fløje.

Det er der ikke alene prestige i, men også frihedsmuligheder, hvor de har eget køkken, eget fitnesscenter, egne fællesarealer og selvforplejning. Altsammen væk fra de svage indsatte, junkier og andre, og et "klubhus" midt i et fængsel. Et fængsel i fængslet.

Strategien lykkedes, og lykkedes så alligevel ikke. LTF fik sin afdeling, men med så mange restriktioner, at medlemmerne reelt sidder isoleret 22-23 timer i døgnet kun afløst af én times gårdtur. Derudover har de lov til i et par timer at få selskab af én medfange i cellen.

Det var næppe sådan, LTF-leder Shuaib Khan havde håbet på, og når de ikke længere kan terrorisere svagere medfanger og de ikke slås indbyrdes med bandedrødrene, er der kun personalet at slå på.

Tilbage i Nyborg Fængsel sidder de ansatte og ved, at hvis det ikke havde været deres 35-årige kollega, som tirsdag aften var blevet skudt foran fængslet, kunne det have været én af dem.

Kilder fortæller, at de ansatte er bange, og at der er stille på gangene. De indsatte er i deres celler og får kun lov til at komme ud, når de skal på toilettet, i bad eller spise. Attentatet er en optrapning af en konflikt inden for murene. Imens arbejder Fyns Politi med vidneforklaringer, tekniske spor, og et hav af videooptagelser.

Alle er enige om, at skud-attentatet er banderelateret. Det er bare at finde ud af, hvilken bande, som står bag.

Annonce
Odense For abonnenter

Vera og Gurlis drøm lever: Kæmpe interesse for nyt seniorbofællesskab med elbil og lader til fri afbenyttelse

Danmark

Torsdagens coronatal: Danmark har over 700 nye smittede for anden dag i træk

Annonce
Annonce
Annonce
Rejser

Slut med røde, orange og gule lande: Fynsk rejsebureau melder om alt udsolgt i efterårsferien

Erhverv For abonnenter

250 arbejdspladser på vej til lille Rørup: Lokale havde luret, at noget stort var på vej - Poul fik manet det i jorden

Sport

Stig Tøfting skifter til Marienlyst - men kun på sin gps

Faaborg-Midtfyn

De har hele tiden haft Danmarks bedste saunaudsigt: Nu har Faaborg også Nordeuropas flotteste sauna

Odense

- Det har været utroligt hårdt, men nu bliver det godt igen. Optimisme ved indvielsesfesten for Benedikts Plads

Assens For abonnenter

250 arbejdspladser er på vej, efter landmanden Søren har solgt sin mark: - Det skaber noget liv i vores lokalområde

Danmark

Torsdagens coronatal: Danmark har over 700 nye smittede for anden dag i træk

Danmark

Jobansøgere med flygtningebaggrund straffes på det danske arbejdsmarked

Kerteminde

Slut med gravstene på strandene: Pårørende kan hente dem hos kommunen

Danmark For abonnenter

Danske Peter bor i Kongsberg: Cykler forbi gerningsmandens hjem hver dag på vej til arbejde

Kultur

To forskellige koncerter på Dexter med fynsk popsanger: Toornburg kom skævt fra land

Kerteminde For abonnenter

Kerteminde Kommune vil sælge endnu en grund på havnen: - Vi har aldrig lagt skjul på, vi gerne vil købe vores grund

Faaborg-Midtfyn

Synes du, Tulipbygningen skal rives ned? Vil bruge en million på undersøgelser - men så er det også sidste chance

Annonce