Annonce
Fyn

Konfrontation: - Enhedslisten ser spøgelser

- Det er en helt unødvendig mistænkeliggørelse i Danmark og vil bare give unødvendigt bureaukrati. Sådan siger eksminister Lars Chr. Lilleholt om Enhedslistens forslag om, at ministre bør igennem en karensperiode, inden de kan påtage sig bestyrelsesposter. Foto: Michael Bager
Enhedslisten ser spøgelser, mener tidligere energi- forsyning- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt

Enhedslisten foreslår, at en minister ikke direkte indenfor samme felt skal kunne gå over i en lønnet post i erhvervslivet. Hvad siger du til det?

- Jeg kan ikke se, hvad formålet skulle være. Det er vælgerne, der afgør, om man gør sit arbejde godt nok. Og skulle der opstå interessekonflikter, kan det ligeså godt ske efter en karensperiode på for eksempel et halvt år.

Men skulle du så ikke helt undlade at tage mod en bestyrelsespost inden for det felt, hvor du har været minister?

Nej. Det er godt, at erhvervslivet får glæde af de kompetencer, som politikere har. Jeg har viden om cirkulær økonomi og regulering af affaldssektoren. Den viden vil jeg gerne bidrage med på en fynsk virksomhed og dermed bidrage til vækst og udvikling i Danmark. Jeg håber, at flere politikere vil bidrage i erhvervslivet og flere erhvervsledere blande sig i det politiske.

Hvor mange penge får du for bestyrelsesposten?

- Det overlader jeg til koncernen at svare på, men jeg tjener intet på det, da beløbet modregnes i det eftervederlag, jeg modtager i to år som tidligere minister.

Men hvorfor stille sig i en situation, hvor der kan spekuleres i, om en minister tilgodeser bestemte dele af erhvervslivet med tanke på at kunne få gode poster efter tiden som minister?

- Enhedslisten ser spøgelser.

Men andre lande har jo indført karensperiode for hverv en minister kan bestride efter sin afgang, så de lande ser også spøgelser?

- Det er en helt unødvendig mistænkeliggørelse i Danmark og vil bare give unødvendigt bureaukrati.

Men hvad hvis du som minister har opnået viden om en konkurrerende virksomhed til Marius Pedersen?

- Hvis jeg havde, ville jeg være professionel nok til ikke at bringe den videre.

Har du tid til både at være folketingsmedlem og have bestyrelsesposter?

- Som minister er jeg vant til ekstremt lange arbejdsdage, så jeg kan sagtens være både folketingsmedlem og have andre poster.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ejendomsmæglere afviser at annoncere for kommunens grunde: - Vi driver forretning, ikke filantropi

Annonce