Annonce
Fyn

Konfrontation: - Enhedslisten ser spøgelser

- Det er en helt unødvendig mistænkeliggørelse i Danmark og vil bare give unødvendigt bureaukrati. Sådan siger eksminister Lars Chr. Lilleholt om Enhedslistens forslag om, at ministre bør igennem en karensperiode, inden de kan påtage sig bestyrelsesposter. Foto: Michael Bager
Enhedslisten ser spøgelser, mener tidligere energi- forsyning- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt

Enhedslisten foreslår, at en minister ikke direkte indenfor samme felt skal kunne gå over i en lønnet post i erhvervslivet. Hvad siger du til det?

- Jeg kan ikke se, hvad formålet skulle være. Det er vælgerne, der afgør, om man gør sit arbejde godt nok. Og skulle der opstå interessekonflikter, kan det ligeså godt ske efter en karensperiode på for eksempel et halvt år.

Men skulle du så ikke helt undlade at tage mod en bestyrelsespost inden for det felt, hvor du har været minister?

Nej. Det er godt, at erhvervslivet får glæde af de kompetencer, som politikere har. Jeg har viden om cirkulær økonomi og regulering af affaldssektoren. Den viden vil jeg gerne bidrage med på en fynsk virksomhed og dermed bidrage til vækst og udvikling i Danmark. Jeg håber, at flere politikere vil bidrage i erhvervslivet og flere erhvervsledere blande sig i det politiske.

Hvor mange penge får du for bestyrelsesposten?

- Det overlader jeg til koncernen at svare på, men jeg tjener intet på det, da beløbet modregnes i det eftervederlag, jeg modtager i to år som tidligere minister.

Men hvorfor stille sig i en situation, hvor der kan spekuleres i, om en minister tilgodeser bestemte dele af erhvervslivet med tanke på at kunne få gode poster efter tiden som minister?

- Enhedslisten ser spøgelser.

Men andre lande har jo indført karensperiode for hverv en minister kan bestride efter sin afgang, så de lande ser også spøgelser?

- Det er en helt unødvendig mistænkeliggørelse i Danmark og vil bare give unødvendigt bureaukrati.

Men hvad hvis du som minister har opnået viden om en konkurrerende virksomhed til Marius Pedersen?

- Hvis jeg havde, ville jeg være professionel nok til ikke at bringe den videre.

Har du tid til både at være folketingsmedlem og have bestyrelsesposter?

- Som minister er jeg vant til ekstremt lange arbejdsdage, så jeg kan sagtens være både folketingsmedlem og have andre poster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Middelfart

Borgmester med lokal coronastatus: Der arbejdes på genåbninger, og hjemsendte sættes til andre opgaver

Annonce