Annonce
Fyn

Konflikt raser stadig: Fyns Politi forlænger visitationszone og højere straffe i berygtet bydel

Fyns Politi har torsdag forlænget visitationszonen og strafskærpelseszonen i og omkring Vollsmose, hvor to rivaliserende bandegrupperinger er i konflikt med hinanden. Arkivoto: Michael Bager
Konflikten mellem to rivaliserende bandegrupperinger i Odense er ikke løst, og Fyns Politi har derfor forlænget såvel visitationszone som skærpet strafzone i og omkring Vollsmose.
Annonce

Odense: En fortsat konflikt mellem to rivaliserende grupperinger fra Vollsmose og Korsløkkeparken i Odense får Fyns Politi til at forlænge visitationszonen og den skærpede strafzone i og omkring Vollsmose med yderligere to uger.

Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse torsdag, og begrunder det med, at det er nødvendigt for fortsat at "forhindre utryghedsskabende adfærd og forebygge kriminelle handlinger i området".

Forlængelsen kommer som følge af en eskalering mellem de to grupperinger, som blussede op sent om aftenen onsdag den 17. juni med en skudepisode omkring Fyrreparken i Vollsmose. Her blev der skudt på et højtstående medlem fra den ene gruppering fra Korsløkkeparken. Umiddelbart efter indførte politiet visitationszone.

Ugen efter blev skudepisoden gengældt, da grupperingen fra Korsløkkeparken angreb et højtstående medlem fra Vollsmosegruppen, en 31-årig mand med palæstinensisk baggrund, og skød ham fire gange, herunder to gange i maven. Under skudepisoden blev den 31-årige somalier Abdinur Mohamed Ismail skudt og dræbt, selv om han intet havde med den igangværende konflikt mellem de to grupperinger at gøre.

Annonce

Dobbelt op på straf

Dagen efter skuddrabet indførte Fyns Politi en skærpet strafzone, så straffen for visse former for utryghedsskabende kriminalitet kan forhøjes op til det dobbelte i forhold til normal retspraksis.

- Vi forlænger både visitationszone og skærpet strafzone, fordi vores efterforskning og efterretningsbillede viser, at der stadig er en aktiv konflikt mellem de to kriminelle grupperinger i området. Formålet med forlængelsen er at sikre roen og trygheden for borgerne i området, og fortsat holde presset på de kendte kriminelle, siger politidirektør Arne Gram fra Fyns Politi.

I begrundelsen for at forlænge visitationszonen hedder det, at der kan opstå yderligere voldelige konfrontationer mellem medlemmer af grupperingerne under anvendelse af våben. "Besiddelse og anvendelse af våben i det offentlige rum er helt uacceptabelt, og kan indebære fare for borgernes liv, helbred eller velfærd", skriver politidirektøren.


Vi forlænger både visitationszone og skærpet strafzone, fordi vores efterforskning og efterretningsbillede viser, at der stadig er en aktiv konflikt mellem de to kriminelle grupperinger i området.

Arne Gram, politidirektør, Fyns Politi.


Der er i medfør af visitationszonen gennemført en række visitationer, hvor der blandt andet er beslaglagt 14 knive, 12 peberspray, 4 boldtræ, 1 baseballbat, 2 hjulnøgler og 1 jernrør.

Både visitationszonen og den skærpede strafzone udløber torsdag den 30. juli klokken 15.

Sådan ser den skærpede strafzone ud i Odense-forstaden Vollsmose. Kort: Fyns Politi
Vistationszonen i og omkring Vollsmose er torsdag blevet forlænget af Fyns Politi. Kort: Fyns Politi
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Ekspert: Der ruller hoveder i Barcelona

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Odense

Windell er bekymret for corona-krisen forud for budgetforhandlinger: - Vi skal ikke give en masse løfter

Annonce