Annonce
Debat

Konfirmationsforberedelse og folkeskolen hører altså sammen

Konfirmation. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce

Jeg bliver nødt til at blande mig i debatten om konfirmandundervisning i skoletiden.

Selvfølgelig er der da et sammenhæng mellem folkeskolen og folkekirken, for folkeskolen er netop et udtryk for den danske kultur - for det danske samfund hvor mere end to-tredjedele af befolkningen er medlemmer af Den danske Folkekirke.

Hvis vi fornægter vores fælles kulturgrundlag, fornægter vi også en del af os selv, og det er da træls, hvis vi kommer derud, hvor vi ikke vil vedgå os hvad vi danskere er rundet af. At skolen giver plads til konfirmandforberedelse, er derfor en helt naturlig deltagelse i dannelsen af de unge mennesker. Ligeledes giver det en forståelse for vores menneskesyn og for vores fælles værdigrundlag. Et andet aspekt er vigtigheden af at eleverne bliver undervist i deres hjemsogn, i sognets konfirmandundervisningslokaler. Her har skolen et stort ansvar for at tilbyde tid til konfirmandundervisning, så de unge mennesker bliver undervist og sidenhen konfirmeret i den lokale kirke, for derved at bevare tilknytningen til hjembyen.

For mange mindre byer er kirken snart den sidste institution tilbage, så der er ikke råd til at de mister de fremtidige generationer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Annonce