Annonce
Middelfart

Konferencesteder vil have klar besked: Det giver ikke mening at åbne med forsamlingsforbud på 10

Lige nu er direktør på Comwell Kongebrogaarden, Vibeke Stentoft (i midten af billedet) næsten ene mand på job. Hun håber, at myndighederne snart har nyt om størrelsen på forsamlingsforbuddet efter 8. jui. Hæves det ikke fra 10, tror hun ikke på, det giver mening for hotellet at genåbne. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Konferencestederne i Middelfart er så småt begyndt at forberede sig på en genåbning 8. juni. Men hæves forsamlingsforbuddet ikke fra ti personer, giver det ikke mening at åbne, er meldingen fra flere.

Middelfart: 8. juni og næste fase af genåbningen af Danmark nærmer sig. Og mens langt de fleste restauranter og værtshuse åbnede mandag, går direktørerne på de nordvestfynske hotel- og konferencesteder stadig og tripper for at få lov til at vende tilbage til en mere normal hverdag.

Mange steder er langt størstedelen af de ansatte sendt hjem med lønkompensation. På Comwell Kongebrogaarden er direktør Vibeke Stentoft, foruden en tekniker, den eneste på arbejde.

Og selv om resten af byens restauranter genåbnede mandag, gjorde hotellets ala carte restaurant Dannebro det ikke.

- Det giver ikke mening for os kun at åbne restauranten, desværre. Vi er stille og roligt begyndt gøre klar til at åbne 8. juni, forklarer direktøren og fortæller, at selv om hotellet så småt er begyndt at gøre klar til en genåbning med restriktioner, driller uvisheden om forsamlingsforbuddet efter 8. juni.

- Vi håber, det bliver hævet til 30-50 personer. Det er afgørende for, om vi åbner op. Fortsætter det med at være på ti personer, tror jeg ikke på, vi åbner, siger Vibeke Stentoft.

Annonce

Stemmer ikke overens

På Sixtus Sinatur Hotel og Konference har arbejdet ikke stået helt stille trods coronanedlukningen af Danmark. Siden februar har hotellet fået anlagt ny have inklusiv en støjskærm af hensyn til naboerne. Direktør Christina Nielsen håber ligesom sin kollega på Comwell Kongebrogaarden på en snarlig udmelding fra myndighederne omkring forsamlingsforbuddet.

- Det giver ikke mening, at vi ikke må holde møder og konferencer for mere en ti mennesker, mens der i restauranten godt må sidde 20 mennesker, som ikke kender hinanden. Det stemmer ikke overens, mener hun og fortæller, at hotellet kun genåbner, hvis det er rentabelt - og det er det ikke, hvis forsamlingsforbuddet ikke hæves til 30 personer eller flere.

På Severin Kursuscenter håber man også på gode nyheder - snart. Tirsdag holder ledergruppen møde for at finde ud af, hvordan konferencestedet kan genåbne 8. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Carlslund genåbnet: Så er der atter æggekage med flæsk og bacon

Fyn For abonnenter

Se video af biljagten på Svendborgmotorvejen: Ulriks fire kameraer fanger farlige trafikanter og bilkabule-syndere

Annonce