Annonce
Assens

Konferencehotel ramt af restriktioner: - Det er en hård opbremsning

Direktør for Gl. Avernæs Morten Grimsgaard. Arkivfoto: Robert Wengler.
Gl. Avernæs fik allerede fredag eftermiddag flere annulleringer af weekendophold, efter statsministeren kom med nye restriktioner for hotel- og restaurationsbranchen.
Annonce

Agernæs: Fredag eftermiddag pålagde statsminister Mette Frederiksen (S) nye landsdækkende restriktioner, som især rammer restaurations- og hotelbranchen.

Blandt andet skal branchens medarbejdere bære mundbind hele arbejdsdagen, hvor gæster kan nøjes med at bære det, når de ankommer eller forlader eksempelvis en restaurant med siddepladser. Derudover skal alt lukkes ned klokken 22.

De nye restriktioner trådte allerede i kraft mindre end et døgn efter udmeldingen, og det mærkede Gl. Avernæs Sinatur Hotel og Konference, fortæller direktør Morten Grimsgaard.

- Det var lige hårdt på for os, men især også for de gæster, der havde booket ophold i weekenden og befandt sig i huset. Vi skulle ændre på tingene, men stadig sørge for, at vi kunne få en god aften.

- Klokken 22 var der lukket og slukket lørdag aften, og selvom vi havde næsten 90 gæster boende, så var der meget stille, siger han.

Udover den hurtige iværksætning af de nye regler, oplevede konferencehotellet også en del aflysninger.

- Allerede fredag eftermiddag var der et par telefonhenvendelser, hvor vi fik de første annulleringer. Det er især på det private feriemarked, vi oplever annulleringer, fordi gæsterne godt kan se, at der bliver en stor difference i forhold til den oplevelse, de gerne ville have haft.

- Jeg tror, det er det, kombineret med myndighedernes opfordring til at holde igen på det sociale samvær. Og så er der også en del, der ikke er så begejstret for, at de skal have mundbind på. Det gør, at lidt af den sociale og romantiske del af et ophold forsvinder, siger Morten Grimsgaard, der samtidig fortæller, at konferencehotellet fortsat får indtelefoneret annulleringer af ferieophold.

Selvom Sinatur Hotellet lige nu oplever aflysninger på det private feriemarked, så mener hoteldirektøren, at det er en fordel, at det fortsat er muligt at afholde konferencer.

- Restriktionerne gør, at vi stadig kan fungere som et konferencehotel, fordi så længe man er siddende i et mødelokale, kan man tage mundbindet af. Så den del har fungeret godt nok.

Annonce

En voldsom restriktion

Hoteldirektøren siger, at det endnu er svært at konkludere, hvordan konferencehotellet står rent økonomisk, når pandemien forhåbentlig på et tidspunkt er ovre.

- Vi har været igennem et kvartal, hvor vi helt lukket, og det var en omsætning på seks millioner kroner, vi manglede i den periode. Selvom vi har haft et meget fint tredje kvartal, så er det ikke nok til at dække det.


Allerede fredag eftermiddag var der et par telefonhenvendelser, hvor vi fik de første annulleringer. Det er især på det private feriemarked, vi oplever annulleringer, fordi gæsterne godt kan se, at der bliver en stor difference i forhold til den oplevelse, de gerne ville have haft.

Morten Grimsgaard, direktør, Gl. Avernæs Sinatur Hotel og Konference


- Det så ud til, at det ville blive et fint efterår, men for det første er vores julefrokoster udeblevet, og vi har ingen reservationer. Tværtimod har vi fået annulleringer. Så vores fjerde kvartal ser ikke så spændende ud, siger Morten Grimsgaard.

Han mener, at hotel- og restaurationsbranchen er i gang med en hård periode.

- Det er så voldsom en restriktion, der er blevet pålagt vores branche, og det er en hård opbremsning. Men vi håber og tror på, at de restriktioner vil virke som en god opbremsning, og vi håber, det har en god og hurtig effekt i forhold til vores branche, siger Morten Grimsgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fynsk professor støtter nye mundbindskrav: - Men vi ved ikke helt, hvor meget det hjælper

Danmark

Krav, undtagelser og straf: Her er alt, du bør vide om reglerne om mundbind

Fyn

Der er mundbind nok: Dagligvarebutikker i Odense er klar til nye restriktioner

Annonce