Annonce
Indland

Nu begynder retssagen: 65-årig kvinde anklaget for at ville dræbe sin mand under indlæggelse

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Med lægemidlet baclofen forsøgte en ældre kvinde flere gange at tage livet af sin mand, lyder anklage.

Gennem flere måneder forsøgte en i dag 65-årig kvinde tilbage i sidste halvdel af 2018 at slå sin hospitalsindlagte mand ihjel, mener anklagemyndigheden.

De påståede drabsforsøg blev begået med det muskelafslappende middel baclofen, lyder anklagen.

Tirsdag skal kvinden ved Retten i Sønderborg forsvare sig mod de alvorlige anklager, der er rejst mod hende. De kan koste hende flere års fængsel, hvis hun findes skyldig.

Af sagens anklageskrift fremgår det, at kvinden flere gange skulle have givet manden baclofen, og at det er foregået på hele tre sygehuse: Sønderborg Sygehus, Odense Universitetshospital, og Rigshospitalet på Blegdamsvej i København.

Ifølge anklageskriftet havde lægemidlet den effekt, at manden blev dybt bevidstløs og havde "minimal hjerneaktivitet". Han var i livsfare og overlevede kun, fordi han fik behandling, lyder det.

Baclofen er ifølge Dansk Lægemiddel Information et stof, der påvirker centralnervesystemet ved at hæmme de impulser, der går fra musklerne til hjernen. Det anvendes blandt andet mod spastiske tilstande.

Kvinden blev anholdt kort før jul og har siddet varetægtsfængslet siden. Hun nægter sig skyldig i anklagerne om drabsforsøg.

I anklageskriftet har anklagemyndigheden taget højde for, hvad der skal ske, hvis ikke retten vil dømme kvinden for drabsforsøg. I så fald bør hun dømmes for grov vold under særdeles skærpende omstændigheder, lyder påstanden.

I straffeloven er vold nemlig ikke bare at forstå som vold i gængs forstand. Anklagemyndigheden mener, at der er tale om det, der kaldes "legemsangreb af særlig, rå, brutal eller farlig karakter".

Men hovedpåstanden er altså en anklage for drabsforsøg, og anklagemyndigheden går efter alt at dømme efter en streng straf.

Sagen bliver nemlig ført som en nævningesag, hvilket betyder, at strafkravet vil lyde på mindst fire års fængsel.

Det er dog i sidste ende op til retten at udmåle en passende straf, hvis dommere og nævninger skulle finde kvinden skyldig.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce