Annonce
Hus og have

Konduite i dobbelt potens

Tegning: Mikkel Damsgård Petersen
Historien gentager sig. Men at det er muligt to gange at slippe for videre tiltale fra Fyns flinkeste politibetjent er dog alligevel næsten for godt til at være sandt. Men det er det.
Annonce

Vi var på vej hjem efter en lidt for tidlig afsluttet middag og blev enige om at runde af med en kølig pilsner på 47, Bill’s Pub, i Kongensgade i Odense. Klokken var ikke engang 21, og vi rullede alle tre forsigtigt og let slingrende ned ad Kongensgade.

Et stykke nede ad gaden så vi et par billygter. For sent indså vi, at det var politiet. Og det var for længst blevet påfaldende, da vi stod af cyklerne.

Jeg var tættest på politibilen, forruden blev rullet ned, allerede inden vi var ud for bilen.

Hvad er det nu lige koster at cykle i Odenses gågader mellem klokken 9 og 21, tænkte jeg.

Bag rattet sad en storsmilende, skægget politibetjent med en makker ved sin side. - Dig kender jeg. Men jeg plejer jo ikke at skrive dig, sagde han storsmilende Jeg kunne ikke umiddelbart genkende ham, men vidste straks, hvem han var, da han fortsatte: - Jeg har stadig din artikel hængende på mit kontor. Det viste sig at være, hvad jeg uden tøven vil udnævne til at være Fyns flinkeste politimand. For snart seks år siden forbrød jeg mig også mod cykelforbuddet ved klokken cirka 9.01 en hverdag stadig at sidde på cyklen, da jeg mødte ham i Vestergades gågadedel. Dengang var jeg ikke klar over, at klokken havde passeret 9.00 - eller jeg lod i hvert fald, som om jeg ikke var. - Den er også kun et minut over, så jeg skriver dig ikke, sagde han, da jeg sporenstregs var hoppet af cyklen. Jeg skrev dengang klummen ”Konduite med stort K” om hændelsen. Og den artikel har den gode politimand åbenbart stadig hængende på sit kontor. Hvad han faktisk tidligere fortalt mig i en anden - og helt lovlydig - sammenhæng, men det kunne han så ikke lige huske denne aften.

Never mind. Politifolk skældes tit ud, men der findes altså også repræsentanter for ordensmagten, som er i stand til at udvise det ofte oversete begreb konduite - endda mere end én gang, så det må vel være konduite i dobbelt potens.

Det var først bagefter, jeg kom i tanke om, at det koster en bøde på 700 kroner at cykle i gågaden. Så i virkeligheden kunne han have udskrevet tre gange 700 kroner den tirsdag aften klokken kvart i 9 - og jeg havde vist tilmed heller ikke batteri i baglygten. Så endnu en gang tak.

Og til politidirektør Arne Gram, hvis han læser med: Lad nu være med at gå på jagt i kontorerne på Politigården for at finde ud af, hvor udklippet, der vil afsløre den venlige og alt andet end emsige politimand, hænger. Vi har alle - ikke mindst politiet - brug for lidt positiv omtale.

Til gengæld lover jeg at stå af cyklen i tidsrummet klokken 9-21 i gågaden, også når politiet ikke er i nærheden. Jeg kan næppe forvente, at en tredje gang vil være lykkens gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce