Annonce
Nyborg

Koncertkrig i Nyborg: NGIF advarer mod støtte til ny musikforening

John Sørensen har været primus motor på en lang række koncerter i Nyborg gennem flere årtier. Han har sendt politikerne i kommunens kluturudvalg en hård kritik af den nye musikforening, der har premiere på Bastionen på tirsdag. Arkivfoto: Stine Jessen Jensen
NGIF's Koncertudvalg advarer kommunen mod at give tilskud til ny musikforening. Den nye musikforening er konkurrenceforvridende og kun sat i verden for at støtte Bastionen, skriver koncertudvalgets formand til kommunens kulturudvalg.

Nyborg: Den nye musikforening, der for alvor går i gang på tirsdag med sin første koncert, er kun sat i verden for at støtte Bastionen. Musikforeningen er desuden konkurrenceforvridende i forhold til de andre musikaktører i Nyborg.

Den bredside mod musikforeningen er sendt til Nyborg Kommunes Kulturudvalg, og afsenderen er ikke en "hr. hvem som helst".

Det er John Sørensen, mangeårig formand for NGIF's Koncertudvalg, der er gået til tasterne for at give politikerne sin usminkede kritik af musikforeningen. NGIFs Koncertudvalg har gennem mange år været arrangør af store og mindre koncerter i Nyborg.

John Sørensen skriver blandt andet på baggrund af musikforeningens ansøgning om 60.000 kroner i opstartsstøtte fra kommunen, og han runder sit to sider lange brev af med denne konklusion:

"Musikklubben skal ikke have noget tilskud - ønsker de at afvikle koncerter - skal det være på lige vilkår som alle andre. Klubben er kun sat i værk for at støtte Bastionen - giv dog Bastionen pengene direkte i stedet for".

John Sørensen forklarer i brevet, at han og andre fra Koncertudvalget deltog i det indledende møde i musikklubben, og de undrede sig over flere ting. Blandt andet at indkalderen til mødet var formanden for Bastionens bestyrelse, Susanne Blix, som bagefter slet ikke ønskede at sidde i musikforeningens bestyrelse.

John Sørensen skriver videre:

- Det kom på mødet frem, at Bastionen sponsorerer den første koncert. Det er selvfølgelig op til Bastionen, men så undrer opstartstilskuddet så meget mere. Hvis det bliver bevilget, ønsker jeg kriterier for, hvorledes andre også kan få tilskud uden at arrangementerne skal holdes på Bastionen.

Formanden for den nye musikklub, Jesper Nielsen forstår ikke John Sørensens kritik:

- Jeg synes ikke, man kan sige, at koncerterne i klubben er konkurrenceforvridende. Vi laver jo noget helt andet, end andre musikarrangører gør. De får fat i en kunstner og sælger billetter til en koncert med for eksempel Burhan G. Vi laver koncerter for vore medlemmer, der ikke på forhånd ved, hvilke kunstnere, som dukker op. Det bliver i høj grad de samme mennesker, som kommer hver gang til vore arrangementer, og på den måde opbygger vi et aktivt fællesskab. På den måde synes jeg ikke, vi tager noget fra andre, siger Jesper Nielsen.

Han forklarer, at ideen til musikklubben opstod, da Bastionens bestyrelse var på inspirationstur sammen med medlemmer af kommunens kulturudvalg i Tåstrup, hvor de har en lignende forening.

- Jeg er jo den eneste i bestyrelsen for den nye klub, der også sidder i Bastionens bestyrelse. Og det er i øvrigt planen, at klubben skal holde koncerter andre steder end på Bastionen, og vi er allerede i gang med at finde steder, så man kan ikke sætte lighedstegn mellem musikforeningen og Bastionen, siger Jesper Nielsen, der altså sidder i Bastionens bestyrelse og også er medlem af Kulturudvalget under byrådet.

Annonce

Musikforeningen

Idéen bag den nye musikforening i Nyborg er, at maksimalt 175 mennesker kan blive medlemmer for et kontingent på 1000 kroner årligt. For det kontingent har de adgang til 10 koncerter årligt.

Konceptet er, at ingen kender de optrædende kunstnere før koncerten begynder. Det kan være etablerede navne, opkommende musikere, lokale eller internationale, men alle meget dygtige.

Foreningens navn afsløres ved deres første arrangement på Bastionen på tirsdag, men af dagsordenen hos Kultur og Fritidsudvalget fremgår, at den skal hedde: Musikklubben Masser af Succes.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce