Annonce
Nyborg

Koncertkrig i Nyborg: NGIF advarer mod støtte til ny musikforening

John Sørensen har været primus motor på en lang række koncerter i Nyborg gennem flere årtier. Han har sendt politikerne i kommunens kluturudvalg en hård kritik af den nye musikforening, der har premiere på Bastionen på tirsdag. Arkivfoto: Stine Jessen Jensen
NGIF's Koncertudvalg advarer kommunen mod at give tilskud til ny musikforening. Den nye musikforening er konkurrenceforvridende og kun sat i verden for at støtte Bastionen, skriver koncertudvalgets formand til kommunens kulturudvalg.

Nyborg: Den nye musikforening, der for alvor går i gang på tirsdag med sin første koncert, er kun sat i verden for at støtte Bastionen. Musikforeningen er desuden konkurrenceforvridende i forhold til de andre musikaktører i Nyborg.

Den bredside mod musikforeningen er sendt til Nyborg Kommunes Kulturudvalg, og afsenderen er ikke en "hr. hvem som helst".

Det er John Sørensen, mangeårig formand for NGIF's Koncertudvalg, der er gået til tasterne for at give politikerne sin usminkede kritik af musikforeningen. NGIFs Koncertudvalg har gennem mange år været arrangør af store og mindre koncerter i Nyborg.

John Sørensen skriver blandt andet på baggrund af musikforeningens ansøgning om 60.000 kroner i opstartsstøtte fra kommunen, og han runder sit to sider lange brev af med denne konklusion:

"Musikklubben skal ikke have noget tilskud - ønsker de at afvikle koncerter - skal det være på lige vilkår som alle andre. Klubben er kun sat i værk for at støtte Bastionen - giv dog Bastionen pengene direkte i stedet for".

John Sørensen forklarer i brevet, at han og andre fra Koncertudvalget deltog i det indledende møde i musikklubben, og de undrede sig over flere ting. Blandt andet at indkalderen til mødet var formanden for Bastionens bestyrelse, Susanne Blix, som bagefter slet ikke ønskede at sidde i musikforeningens bestyrelse.

John Sørensen skriver videre:

- Det kom på mødet frem, at Bastionen sponsorerer den første koncert. Det er selvfølgelig op til Bastionen, men så undrer opstartstilskuddet så meget mere. Hvis det bliver bevilget, ønsker jeg kriterier for, hvorledes andre også kan få tilskud uden at arrangementerne skal holdes på Bastionen.

Formanden for den nye musikklub, Jesper Nielsen forstår ikke John Sørensens kritik:

- Jeg synes ikke, man kan sige, at koncerterne i klubben er konkurrenceforvridende. Vi laver jo noget helt andet, end andre musikarrangører gør. De får fat i en kunstner og sælger billetter til en koncert med for eksempel Burhan G. Vi laver koncerter for vore medlemmer, der ikke på forhånd ved, hvilke kunstnere, som dukker op. Det bliver i høj grad de samme mennesker, som kommer hver gang til vore arrangementer, og på den måde opbygger vi et aktivt fællesskab. På den måde synes jeg ikke, vi tager noget fra andre, siger Jesper Nielsen.

Han forklarer, at ideen til musikklubben opstod, da Bastionens bestyrelse var på inspirationstur sammen med medlemmer af kommunens kulturudvalg i Tåstrup, hvor de har en lignende forening.

- Jeg er jo den eneste i bestyrelsen for den nye klub, der også sidder i Bastionens bestyrelse. Og det er i øvrigt planen, at klubben skal holde koncerter andre steder end på Bastionen, og vi er allerede i gang med at finde steder, så man kan ikke sætte lighedstegn mellem musikforeningen og Bastionen, siger Jesper Nielsen, der altså sidder i Bastionens bestyrelse og også er medlem af Kulturudvalget under byrådet.

Musikforeningen

Idéen bag den nye musikforening i Nyborg er, at maksimalt 175 mennesker kan blive medlemmer for et kontingent på 1000 kroner årligt. For det kontingent har de adgang til 10 koncerter årligt.

Konceptet er, at ingen kender de optrædende kunstnere før koncerten begynder. Det kan være etablerede navne, opkommende musikere, lokale eller internationale, men alle meget dygtige.

Foreningens navn afsløres ved deres første arrangement på Bastionen på tirsdag, men af dagsordenen hos Kultur og Fritidsudvalget fremgår, at den skal hedde: Musikklubben Masser af Succes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Klima. Odense uden CO2 i 2025

Annonce