Annonce
Kultur

Koncertkrav lempes: Nu kan man stå op til koncert med en fadøl i hånden

Fra 1. juli kan man igen stå op til en koncert med en fadøl i hånden, og det ser de frem til på Kammerateriet, der har planlagt en 50 dage lang sommerfest med 13 koncerter undervejs.Arkivfoto: Johan Gadegaard
Politisk aftale betyder, at det igen bliver muligt at stå op til en koncert, og det er de lykkelige for på Kammerateriet, der kan fordoble antallet af gæster til koncerterne på Frederiksøen.

Svendborg: Nattens politiske aftale på Christiansborg betyder ikke kun, at de studerende kan vende tilbage til universiteterne. De kan også stå op og danse og skråle med til en udendørs koncert med en fadøl i hånden, når de har fri.

Aftalen indebærer, at publikum til koncerter kan deles ind i sektioner på 500 mod tidligere 200, og at der ikke længere skal afsættes fire kvadratmeter pr. næse, men kun to. Det gør en voldsom forskel for Rune Kruse og Lasse Bekker fra Kammerateriet, der har planlagt en 50 dage lang sommerfest på den gamle værftsø med en række store koncerter og EM-fodbold på storskærm.

- Vi havde på grund af restriktionerne planlagt det hele som siddekoncerter, men nu kan vi ændre det til ståkoncerter, hvor man kan stå op med en fadøl i hånden og danse. Det er alt det, vi har savnet, siger Lasse Bekker.

Annonce

Normal virkelighed

De nye retningslinjer betyder, at der bliver plads til 1000 stående publikummer til de 13 koncerter på den gamle bedding bag Kammerateriet. Før den politiske aftale var der plads til 500 siddende koncertgæster.

Ændringen har betydning for Kammerateriets økonomi, men også for den koncertoplevelse, der venter, når navne som Magtens Korridorer, TV-2, Medina, Christopher og Carpark North kommer til Svendborg.

Sommer på Værftet

Ved Kammerateriets koncertrække er der 13 navne på plakaten:

Hall of Bass, Local Heroes, Queen of Denmark, Die Herren, Rasmus Bjergs John, Magtens Korridorer, TV-2, Medina, Sebastian, Shubberne + Peter & De Andre Kopier, Christopher, Hjalmer og Aksglæde, Carpark North.

- Vi synes, det bliver mere rigtigt. Vi kan lave det, som vi synes er sjovt at lave, og vi kan også levere et ordentligt produkt, når vi vender tilbage til en normal virkelighed. Det var stærkt opløftende, da det gik op for os, siger Lasse Bekker.

- Det betyder også, at vi kan lave noget, som kan svare sig. Det er svært at få økonomi i det, når der er få mennesker, der skal sidde ned og ikke kan gå op i en bar. Det bliver også mindre sjovt at lave koncerter, når man også skal være politimand og bede folk sætte sig ned hele tiden, siger Lasse Bekker.

Kammerateriet havde lukket for salg af billetter til koncerten med TV-2 den 10. juli og en dobbeltkoncert med Shubberne og Peter og De Andre Kopier (Gasolin-kopiband) den 17. juli, men nu er der åbnet for billetsalget igen.

Sommerfesten på Frederiksøen har overskriften Sommer på Værftet og indledes den 4. juni. De nye retningslinjer med plads til stående koncertgæster gælder fra 1. juli.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Politiet jagter to mænd efter overfald på buskontrollør: Den ene har måne – den anden er muskuløs

Annonce