Annonce
Faaborg-Midtfyn

Koncertgæster fyrede den af foran scenen: Det var ikke virkeligheden, understreger caféejer

Fredag aften var der koncert på Gluds Café.
En livevideo fra en koncert på Gluds Café viser dansende og syngende gæster foran scenen. Det er stik i mod coronaanbefalinger, men videoklippet giver ikke et sandt billede af koncerten, fastslår indehaver af caféen Kenny Nissen. Han vil dog indskærpe retningslinjerne til kommende koncerter.

Ringe: Syngende, hoppende og dansende koncertgæster foran scenen.

Det viser en video fra Gluds Café fredag aften, hvor bandet The Boyband gav koncert. Under nummeret "Everybody" af Backstreet Boys danses der og skråles der med på sangen, og det er stik i mod coronaanbefalingerne i kampen for at undgå smittespredningen.

Videoen har Gluds Café selv lagt op på caféens Facebook-side, og Kenny Nissen, indehaver af caféen, afviser, at klippet giver et billede af, hvordan koncerten forløb.

- Videoen er et øjebliksbillede, og ja, der var nogen, der levede sig med, det er fuldstændig rigtigt. Men alle havde siddepladser med den rette afstand, og vi havde også lukket færre ind, end vi normalt gør til en koncert, forklarer Kenny Nissen.


- Det er altid svært at vurdere noget på en video, hvis der sidder 45 på stole, og så de seks forreste rejser sig op.

Annonce

Kun til slut

I den seneste uge er Faaborg-Midtfyn havnet i toppen af listen over kommuner med flest coronasmittede borgere per 100.000 indbyggere.

Skoleklasser er sendt hjem, sportsklubber indfører restriktioner, plejehjem er lukket for besøg, og det har blandt andet resulteret i en opsang fra borgmester Hans Stavnsager (S), der påpeger, at man skal følge coronaretningslinjerne.


Ja, der er nogle af de forreste, der synes, det er for fedt og rejser sig op. Det var til slut i koncerten, og bagefter lukkede vi ned, og så var det det.

Kenny Nissen, Gluds Café


En af retningslinjerne er, at man sidder ned til koncerter for at forhindre smittespredning. Kenny Nissen medgiver, at det, man ser på videoen, er gæster, der fyrer den af foran scenen.

- Men man skal også forholde sig til virkeligheden. Ja, der er nogle af de forreste, der synes, det er for fedt og rejser sig op. Det var til slut i koncerten, og bagefter lukkede vi ned, og så var det det, siger Kenny Nissen, som ikke selv var til stede i selve koncertlokalet hele tiden.

Men det er stadig dit ansvar, at der ikke må danses rundt.

- Det ved jeg godt. Vi kan ikke kontroller alle folks bevægelser, og jeg kan ikke tvinge seks damer til at sætte sig ned midt under en koncert.

Annonce

Regler indskærpes

Ifølge caféejeren havde han og andet personale travlt med at overholde de andre restriktioner, som caféer og barer er pålagt.

- Vi skal sørge for, at der ikke kommer for mange ind, vi skal spritte af, folk må ikke stå for tæt og i kø ved baren. Alle de restriktioner, vi bliver pålagt, gør måske, at man mister fokus det ene sted, fordi der er fokus et andet sted, siger Kenny Nissen.

Kenny Nissen, indehaver af Gluds Café, indskærper retningslinjerne ved de kommende koncerter. Foto: René Johansen

- Hvis myndigheder mener, at det er uforsvarligt, og at vi i stedet skal holde lukket, kan de bare give os hjælpepakker, så skal vi nok gøre det.

Lukket er der dog ikke på caféen, og i de kommende uger venter der flere koncerter på Gluds Café.

- Jeg vil bestræbe mig på at tydeliggøre retningslinjerne - at man sidder ned og ikke hopper rundt. Dér er det også musik, der appellerer til det. For der er forskel på, om der er tale om en jazzsession eller et boyband, bemærker Kenny Nissen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Endnu en skole i Assens ramt af corona: - Man kan sætte syv-otte streger under, hvor vigtigt det er, at man isolerer sig

Sport

Opløsning i den ene lejr i fodboldkrigen: Flere klubber trækker sig fra Super League, melder medier

Annonce