Annonce
Nyborg

Koncert i sofaen: Muzirkus flytter musikken hjem i stuerne

Foreningen lancerer et nyt koncept, hvor mini-koncerter kan opleves hjemme i stuen. De kalder det for "Muzirkus Sessions". Foto: Peter Krogh Frausing
Foreningen Muzirkus går nye veje for at sikre, at deres bands stadig kan optræde. Derfor udgiver de otte koncerter på Facebook.
Annonce

Nyborg: Når musikerne på Muzirkus slår tonerne an, foregår det i øjeblikket uden et live-publikum.

Det bliver dog ingen hindring for stadig at gennemføre koncerter, som de næste otte uger sendes direkte hjem i folks stuer, præcis når det passer ind i publikums program.

- De små bands kommer ikke ud og spille i øjeblikket, selvom der i princippet er genåbnet for kulturarrangementer. Vi har taget tyren ved hornene og udnytter situationen til at afprøve et nyt format, fortæller Simon Jørgensen, næstformand i Muzirkus.

Mini-koncerterne udgives første gang onsdag den 25. november og fortsætter de næste otte uger med en udgivelse hver onsdag på foreningens Facebook-side, der har samme navn som foreningen.

- Vi har oplevet stor opbakning fra rutinerede som nye bands til at lave koncerterne. Man kan mærke, at de savner at komme ud og spille. Det er derfor rigtig dejligt at de får muligheden, til trods for, at det er foran en kameralinse og ikke et live-publikum, siger Simon Jørgensen.

Alexander Pors Jensen spiller guitar i bandet "Birk Johnson Trio with friends, company and more". Bandet optog deres bud på en mini-koncert da Fyens Stiftstidende besøgte Muzirkus. Foto: Peter Krogh Frausing
Annonce

Nye toner


Vi har taget tyren ved hornene, og udnytter situationen til at afprøve et nyt format.

Simon Jørgensen


Den håndspillede musik er igen blevet et hit blandt nyborgenserne, og det kan mærkes i foreningen. Medlemmerne er rykket tættere sammen for at have plads til alle de nye musikere i øvelokalerne.

- De sidste par år har vi virkelig rykket sammen i bussen, ryddet op, etableret nye lokaler, fyldt adskillige containere med gamle sager og rokeret om. Denne indsats har gjort plads til over 40 nye medlemmer. Man kan virkelig mærke, at der er nyt liv i foreningen om aftenen, hvor musikken strømmer ud fra de mange lokaler. Vi er nu flere medlemmer, end vi nogensinde har været, fortæller Simon Jørgensen.

To kameraførere sørger for at optagelserne sidder lige i skabet, til en flot koncert hjemme i folks stuer. Foto: Peter Krogh Frausing

Især tilstrømningen af unge medlemmer glæder næstformanden, som samtidig peger på, at der i fremtiden kan opstå en udfordring med at få plads til alle.

- Det er jo glædeligt både for foreningen og for byen, at vi har et rigt musikliv, også for voksne - det klinger med politikernes nyligt vedtagne musikpolitik. Nu har vi tømt vores venteliste for nu. Men hvis vi fortsat oplever efterspørgsel, får vi problemer med pladsen, og vi må lægge hovederne i blød. Vi har et godt samarbejde med kommunen, og jeg er sikker på, at vi finder løsninger, siger han.

Muzirkus

Muzirkus er et øve-fællesskab for musikere i Nyborg. Foreningen er den ældste af sin slags i Danmark.

Alle kan blive medlem af foreningen, og når der er plads til det, leje sig ind i et øvelokale.

Foreningen afholder desuden koncerter i deres koncertsal.

Læs mere om foreningen på www.muzirkus.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Middelfart

Online hjælp til angst- og depressionsramte ledige i Middelfart Kommune: - I stedet for at sende borgere på førtidspension, skal vi forebygge

Sport

Kaninerne skal have slikket såret

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Erhverv For abonnenter

Daniel satsede alt på it-drøm: Fynsk it-firma solgt for stort trecifret millionbeløb

Annonce