Annonce
forside

Koncert i Giant Steps med to gange Koppel: Anders Koppel og sønnen Benjamin Koppel

De to gange Koppel er ud af et familiedynasti af lutter musikaliteter. Far og søn giver koncert i Giant Steps på torsdag 1. juni kl. 20.

Anders og Benjamin Koppel fejrer to gange fødselsdag i giant Steps: Anders' 70 års dag og Giant Steps 17 år. Koncert torsdag 1. juni

Annonce

Svendborg: At bede Pia Blohm fra musikforeningen Giant Steps om at pege på et særligt musik-højdepunkt i forårssæsonens program, der afslutter torsdag 1. juni klokken 20 med en koncert med to danske koryfæer, Anders Koppel (70 år 17. juli) og hans søn, Benjamin Koppel, er som at bede om et hjørne i en cylinder.

- Der har kun været højdepunkter, svarer hun efter i tankerne at have gennemgået de tyve overståede koncerter og den ene, der venter.

Men så: Selvfølgelig var Chris Lan Doky-koncerten, som åbnede forårssæsonen noget helt særligt. Og børnekoncerten med TangoKatten, som tilsyneladende samlede alle Svendborgs børn i alderen 2-5 år omkring Clara Vuust og hendes levende fortælling om musikalske genrer, der sendte børnene på jordomrejse indtil målet New York og den rigtige, svedige jazz var nået.

Også afslutningskoncerten med Koppel & Søn vil give et ekstra hop i højdepunkterne, vurderer Pia blohm, som allerede har mærket en overvældende interesse for billetsalget.

- Anders Koppel, der kan fejre fødselsdag sammen med Giant Steps, som fylder 17 år, har vi tidligere haft i foreningen. Han spiller på det samme Hammonorgel, som han i sin tid bragte med, da han var på turné med Bazaar (sammen med nu afdøde Peter Bastian), fortæller Pia Blohm og tilføjer, at far og søn samt den svenske trommeslager Peter Nilsson udelukkende vil spille værker af Anders Koppel selv.

Anders Koppel har trods sin alder altid været med til at bryde grænserne indenfor musik. Klassisk og rytmisk musik blandes.

- Det nye og grænsebrydende er en forpligtelse for Giant Steps. Det er derfor, vi flere gange har fået tildelt ekstraordinære bidrag fra Statens Kunstråd, siger Pia Blohm og gør opmærksom på, at koncerter med ukendte musikere naturligvis ikke trækker lige så stort publikum som for eksempel Koppel eller Chris Lan Doky, men at det hører med til billedet af Giant Steps som et markant spillested, hvis ry når langt ud over Svendborgs.

2 x Koppel

Koncert i Giant Steps 1. juni kl. 20, spillested Arne B., Vestergade, Svendborg

Anders Koppel, medstifter af Savage Rose sammen med broderen Thomas Koppel, medlem af gruppen indtil 1974 samt Bazaar (1976-2013).

Har komponeret musikk til otte balletter, samt musik til mere end 150 film, 50 teatralske skuespil og tre musicals. Desuden over 90 værker for klassiske ensembler, kammermusik og 20 koncerter, heriblandt to saxofon koncerter og fire marimba koncerter.

Benjamin Koppel, født 1974, saxofonist.

Modtog Jacob Gades Legatets store pris i 1992. I 1995 medstifter af crossover-ensemblet Mad Cows Sing med 4 klassiske og 3 rytmiske musikere. Har skabt soundtracks til adskillige film og tegnefilm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Danmark

Fundings analyse: Læg mærke til disse tre ting ved Messerschmidts forfremmelse

Annonce