Annonce
Odense

Kompostglas og nul sikkerhedsnåle: 16.500 løbere er klar til bæredygtig DHL-stafet

Tirsdag, onsdag og torsdag i næste uge sendes igen tusindvis af mennesker ud på Fruens Bøges stier, når DHL Stafetten er tilbage i byen. Arkivfoto: Michael Bager
Årets DHL Stafetten bliver en grøn og bæredygtig en af slagsen, og 16.500 mennesker fordelt på flere end 3000 hold er meldt klar til enten at gå eller løbe sig gennem ruten omkring Fruens Bøge.

Sikkerhedsnålene er væk og erstattet af selvklæbende tape. Servietterne er lavet af genbrugspapir, drikkeglassene på rutens vanddepot kan ryge i komposten, og det samme kan både bestik og tallerkener fra madkurvene.

Når de 16.500 tilmeldte i næste uge enten går eller løber DHL Stafetten fra Engen i Fruens Bøge, vil bæredygtigheden have et større fokus end ved tidligere stafetter.

- Vi præsenterer os med en styrket grøn profil i år, forklarer løbsleder Michael Nielsen fra OGF Events, der sammen med Atletikafdelingen i OGF står for DHL-løbet.

- Som løbsarrangør for en stor event på et så smukt og grønt område i Odense er det oplagt at tage de første skridt omkring bæredygtighed, mener han.

Og det er ikke kun fynboer, der får glæde af det grønne.

DHL Stafetten er en traditionsrig firmaudflugt, og Ifølge Michael Nielsen kommer der også store hold fra både Sjælland og Jylland.

- Kalundborg Kommune vælger for eksempel at tage til Odense med mange hundrede medarbejdere på deres hold, fortæller Michael Nielsen. Og den slags er han glad for.

- Vi tager det som et samlet udtryk for, at deltagerne fra både Jylland og Sjælland gerne tager en tur over bælterne for at komme til motionsfest i Fruens Bøge.

Annonce

Kort fortalt om stafetten

DHL Stafetten er verdens største løb med cirka 210.000 deltagere i de fem byer København, Aarhus, Odense, Aalborg og Aabenraa. Løbene afvikles hvert år i august og september.

Havde premiere i København i 1981 og kom til Odense i 2003, hvor der første år var 625 deltagere.

Siden har Odense-løbet bredt sig over tre dage og har mellem 15.000 og 18.000 deltagere.

I 2011 blev ruten i Odense omkring Fruens Bøge kåret til den smukkeste DHL-rute.

Kilde: OGF

Dj pepper op

Og motionen kan være både i form af en gåtur eller en løbetur.

Mens DHL Stafetten begyndte som et rent løb, blev gå-kategorien for 11 år siden del af arrangementet. Og de seneste par år har de gående deltagere haft en separat - og tilsyneladende populær - rute.

- Vi har cirka 55 procent, der løber stafetten, og cirka 45 procent, der går i samlet flok, siger Michael Nielsen.

- Det har i de to foregående år fungeret vældig fint, da vi sender alle gå-holdene ud på ruten en halv time tidligere, end de første løbere sendes af sted. Det er med til at skabe en vældig fin stemning hele aftenen, hvor alle er med til at heppe på hinanden på skift. Og i år pepper vi op med en dj, når spurten skal sættes ind.

DHL Stafetten fylder Fruens Bøge tirsdag, onsdag og torsdag den 13., 14. og 15. august.

Både onsdag og torsdag er udsolgt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Odense

FIF-hæder til Torben Simonsen

Odense

Syng med Hammers Duo

Annonce