Annonce
Erhverv

Kompliceret, ja tak: Maskinfabrik brænder for de svære opgaver

Forsidefoto.Maskinfabrik tæmmer stålRynkeby Maskinfabrik vil helst de svære og komplekse opgaver

Er det kompliceret? Hvis ja, så er det en af de opgaver, Rynkeby Maskinfabrik har specialiseret sig i at kunne løse.

RYNKEBY: Hurtigere og dygtigere. Det bestemte Rynkeby Maskinfabrik sig for at blive i 2005. Fabrikken havde i årene op til 2004 mistet nogle store kunder, så der var behov for at tage strategien op til overvejelse.

I dag høster Rynkeby Maskinfabrik stadig frugterne af strategiskiftet, for efterspørgslen på hurtig levering og fagfolk, der kan rådgive om og lave komplicerede maskindele, er kun blevet større, som årene er gået. Det fortæller salgschef Anders Ritz.

- De store virksomheder, som vi leverer til, har et ønske om kun at være montagevirksomhed, så de har gradvist presset en masse af de funktioner og opgaver, de tidligere selv havde in-house, ud til underleverandørerne. Ude ved de store kunder er de folk, som tidligere kom med praktiske input til teoretikerne, der sidder og udvikler nyt, væk. Det er her, at vi bliver værdifulde, siger han.

Ved siden af ham er en af medarbejderne ved at bearbejde et stålemne. Han er en ud af de 42 personer, som udgør Rynkeby Maskinfabrik. Nogle af dem har været der i rigtig mange år, men det er et plus på en fabrik som Rynkeby Maskinfabrik.

Annonce

- Det er enormt komplekst det her, så vi kan ikke bare tage vikarer ind. Det ville give store problemer. Vi vil gerne have nogle fagfolk, som er her en længere periode og bygger en stor viden op om vores kunders produkter.

Direktør Hans-Christian Schmidt, Rynkeby Maskinfabrik
Maskinerne på Rynkeby Maskinfabrik koster omkring tre millioner kroner og kan fræse, deje og slibe stål. Foto: Michael Bager

Levende stål

Her tager det nemlig en ny medarbejder op til to år at få fuldstændig styr på de processer, som et stykke stål skal igennem for at blive til et færdigt emne.

- Det er ofte komplekst det her, så vi kan ikke bare tage ufaglærte vikarer ind. Det ville give store problemer. Vi vil gerne have nogle fagfolk, som er her en længere periode og bygger en stor viden op om vores kunders produkter, siger direktør Hans-Christian Schmidt.

Det er blandt andet det stål, som Rynkeby Maskinfabrik arbejder med, der stiller høje krav til medarbejdernes kompetencer.

- Vi arbejder blandt andet med en form for rustfrit stål, der hedder Super Duplex. Det er højtlegeret, så det gør det svært at bearbejde. Det er levende, kan man godt sige, så vi skal igennem mange flere processer end ved andre typer stål, fortæller Anders Ritz.

Rynkeby Maskinfabriks kunder tæller alt lige fra lokale til globale virksomheder, og i 2017 landede maskinfabrikken særligt mange ordrer. Det førte til en forøgelse af omsætningen på 35 til 40 procent i forhold til 2016. Direktør Hans-Christian Schmidt mener, at fremgangen kan tilskrives strategien fra 2005.

- De produkter, som vi vokser på, det er dem, som falder ind i vores strategi om at kunne levere hurtigt og lave komplekse emner, siger han.

Benny Nielsen ved en af maskinerne i Rynkeby Maskinfabrik. Alle maskinerne i produktionen står på isolerede "øer", så rystelser fra eksempelvis en truck ikke ødelægger formgivningen, som skal være meget præcis. Foto: Michael Bager

Gode takter

Endnu ligger der ikke et færdigt regnskab for 2018, men det viser gode takter. Helt overordnet har Rynkeby Maskinfabrik en målsætning om at vækste med 10 procent om året.

De første år efter strategiskiftet var det svært at nå målsætningen, da finanskrisen gjorde sit indtog og gav maskinfabrikken et dask over fingrene. Derfor var der ikke med det samme økonomi til at investere i nogle af de mere specialiserede maskiner, som Rynkeby Maskinfabrik har fået i dag. Og nu er der også kræfter til at tage nogle flere kundeemner ind, fortæller Hans-Christian Schmidt.

De fleste ordrer, som Rynkeby Maskinfabrik kører i dag, er små - helt ned til en enkelt enhed. For at holde et godt flow laver maskinfabrikken også standardvarer, men det er de komplicerede løsninger, som bringer virksomheden fremad, og som hjertet brænder for.

Stål-guirlander - et restprodukt fra produktionen. Foto: Michael Bager
Direktør Hans-Christian Schmidt har en rettesnor, der hedder 10 procent vækst om året. Foto: Michael Bager
Når emnerne er færdige, bliver de målt. Præcision er et nøgleord på Rynkeby Maskinfabrik, og hvert år bliver måleværktøjet kalibreret for at sikre den største nøjagtighed. Foto: Michael Bager
Lærke Jakobsen er en ud af to lærlinge hos Rynkeby Maskinfabrik. Senere på året vil maskinfabrikken søge flere lærlinge. Foto: Michael Bager
Rynkeby Maskinfabrik. Foto: Michael Bager
Rynkeby Maskinfabrik. Foto: Michael Bager
Rynkeby Maskinfabrik. Foto: Michael Bager
Rynkeby Maskinfabrik. Foto: Michael Bager
Rynkeby Maskinfabrik. Foto: Michael Bager
Rynkeby Maskinfabrik. Foto: Michael Bager
Rynkeby Maskinfabrik. Foto: Michael Bager
Rynkeby Maskinfabrik. Foto: Michael Bager
Flemming Perut. Rynkeby Maskinfabrik. Foto: Michael Bager
Rynkeby Maskinfabrik. Foto: Michael Bager
Rynkeby Maskinfabrik. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Fyn

Stor politiaktion i Munkebo: Har sandsynligvis forbindelse til terror

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce