Annonce
Sport

Komplet kamp: HC Odense knuste den direkte konkurrent

Niklas Andreasen og HC Odense leverede en gennemført indsats mod HK Give Fremad. Foto: Birgitte Carol Heiberg

I en direkte duel om oprykning til 1. division, bøllebankede HC Odense gæsterne fra HK Give Fremad i Dalumhallen fredag aften.

Håndbold: Der var lagt op til et brag af en topkamp i herrernes 2. division pulje 2 i håndbold, da HC Odense tog imod HK Give Fremad i en duel mellem gruppens nummer et og to.

Og det blev en aften i Dalumhallen med alt, hvad man kunne ønske sig af en topkamp - undtagen spænding. Til gengæld leverede hjemmeholdet en flot præstation hele vejen rundt med tekniske detaljer, flotte mål og hårde taklinger. Allerede fra kampens start satte HC Odense sig på løjerne. Og med en hurtig føring på 3-0 efter flotte redninger af Odense-målmand Loke Brasen og en velspillende Andreas Banggaard i angrebet, blev de første minutter et godt billede på kampen som den skulle vise sig at forløbe.

Den store forskel på de to hold i første halvleg så ud til at være koncentrationen. Gives angreb var præget af tekniske fejl og besvær med at passere Brasen i målet. I den anden var især to spillere med til at lukke Give-forsvaret op - Niklas Andreasen med stærke gennembrud og Andreas Banggaard med både mål og afleveringer, der trak store bifald fra den fyldte hal. I forsvaret gjorde HC Odense det svært for Give, og især de store drenge i midten, Lasse Lauersen og Morten Kirkeby, var onde ved gæsternes offensiv. Gang på gang agerede de to dørmænd, når Give krydsede midten, og når det endelig lykkedes udeholdet at trænge igennem agerede Loke Brasen sidste skanse. Mod første halvlegs slutning begyndte de hårde metoder at koste HC Odense et par udvisninger, men det ændrede ikke på, at de stille og roligt trak fra. Første gang odenseanerne kom i undertal, smed Give bolden langt forbi, hvorefter venstre fløj Tim Niemeijer skrue bolden i mål med en detalje, der fik publikum op af sæderne.

Og så var det som om, at gassen gik lidt af ballonen for Give Fremad. Gæsterne prøvede at holde på, men HC Odense udbyggede hurtigt en femmålsføring til otte og pausestillingen 17-9.

Annonce
Loke Brasen var skarp i kassen for Odense, hvilket Gives kun 9 mål i første halvleg vidner om. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Aldrig tæt

Efter pausen fik Give og holdets profil, Simon Madsen på højre back, bedre fat. Men selv om de blå kun skulle bruge halvt så lang tid af anden halvleg til at score ni mål, var det kun nok til at følge med i måludvekslingen med Odense.

Og da gæsterne ikke kom tættere på, var 2. halvleg ikke ret gammel, før kampen var så godt som afgjort. Manglen på spænding lod dog ikke til at genere hjemmepublikummet, og især Andreas Banggaard gjorde sit for at underholde. Han blev også manden, der tog den sidste pust fra Give Fremad med en aflevering bag om hovedet til Tim Niemeijer, som var helt åben og kunne sætte bolden og dødsstødet ind.

Give kom aldrig tæt på, og HC Odense tog aldrig rigtig foden fra speederen, og så endte det 32-23 til Odense. Med sejren ligger HC Odense solidt på den førsteplads, der giver direkte adgang til 1. division med 5 point og en kamp i hånden - og med storsejren også foran Give Fremad indbyrdes på andenpladsen med seks kampe tilbage.Og efter kampen var det også svært for HC Odense-træner Martin Hjortshøj at finde noget at være utilfreds med.

- Jeg synes ikke, der er meget. Vi spiller 60 minutter med god fysik, og når vi har svære perioder, så kommer vi ud af det med koncentration og hårdt arbejde, sagde han om sit hold, der kun tabte en ud af fem perioder i undertal.

Og selv om sejren bringer hans hold meget tæt på oprykning, så bliver der ikke noget med at slappe af for gruppens nummer et.

- Det hårde arbejde starter igen på mandag, og vi skal blive ved med at holde den koncentration, vi viste i dag, sagde træneren.

Nok fik publikum ikke spænding, men hjemmeholdet leverede flot og seværdig håndbold fredag aften. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Uenighed om straffen: Anklager og forsvarer milevidt fra hinanden i sag om sexovergreb på dement kvinde

Faaborg-Midtfyn

Udsigt til kaos i skraldespanden: Også politikere frygter, at ny affaldsordning bliver ringere end den gamle

Annonce