Annonce
Læserbrev

Kompetencer. Uddannelser er investering i at genstarte Danmark

Annonce

Synspunkt: I nedgangsperioder er det centralt at dygtiggøre sig, fordi uddannelse er et vigtigt element i genstarten af Danmark. For de over 50.000 danskere, der desværre er blevet ledige, kan coronakrisen viser sig som mulighed for opkvalificering. En opkvalificering, som giver én endnu bedre muligheder, når offentlige og private virksomheder igen åbner, med krav til et arbejdsmarked, som har endnu mere behov for dygtige og fleksible medarbejdere.

Senest har vi set, at regeringen sammen med et bredt flertal i Folketinget er blevet enige om en ny hjælpepakke, som skal holde hånden under økonomisk udfordrede AMU-udbydere, For at sikre, at det også er muligt at deltage på et AMU-kursus landet over efter coronakrisen. Samstemmigt har folketingets partier med hjælpepakken vist, at uddannelse er en af de tændsatser, der skal genstarte Danmark.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil har i den forbindelse udtalt, at pakken både er med til at hjælpe mennesker med at lære nyt, kunne fastholde deres job og ruste andre til at komme tilbage i job. Hun bakkes op af undervisningsordfører i Radikale Venstre Sophie Callesen, der mener, ” Vi skal uddanne os ud af krisen. ”

For os på Tietgen er det meget konkret og eksempler på, at vi og kolleger fra andre uddannelsesinstitutioner vil gøre, hvad vi kan, for at være behjælpelige med, at komme på den anden side af coronakrisen. For Tietgen er det altid vores ambition at udbyde netop de kurser og forløb, som erhvervslivet efterspørger. Vi fik derfor travlt med at udvikle onlineversioner af mange af vores AMU-fag, da Danmark lukkede ned 11. marts. Mandagen efter corona-nedlukningen stod vi klar med 20 nye AMU-fag, som medarbejderne i de fynske virksomheder kan tage online fra kontoret eller hjemmearbejdspladsen.

I samarbejde med Styrelsen for arbejde og rekruttering (STAR), Fynsk Erhverv, VUC Fyn, Kold College, HORESTA, Gartnernes kompetencefond (GLS-A) og HK Handel Midt har Tietgen KompetenceCenter lavet forløb målrettet hotel- og restaurationsbranchen, den grønne branche som indeholder gartnerier og planteskoler og mod detailbranchen. Brancher som coronakrisen rammer særligt hårdt. Det samarbejde vil vi gerne takke for. Det viser endnu en gang, at vi på Fyn kan samarbejde effektivt og konstruktivt.

Og måtte de fynske A-kasser og jobcentre være i tvivl, så lad os sige det helt klart; vi er klar til at levere lige de kurser og forløb, der måtte være behov for.

Lizette Risgaard, Formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation, sagde i sin 1. maj tale, ”Vi skal uddanne, mens tid er, så vi er klar til at tage de nye job, der opstår, når coronaen har sluppet sit tag. Når der nu ingen job er, så er det nu, vi skal sikre et løft i uddannelse til de ledige. Denne gang skal det lykkes.”

Det er vi helt og aldeles enig i. Tietgen står klar, og vi hjælper gerne med til at give ledige et fremtidssikkert fagligt løft.

I Tietgen er vi konstant på udkig efter flere og nye muligheder for at styrke samarbejdet, så vi kan understøtte arbejdsmarkedets behov og bevægelser og dermed gøre vores til, at kompetencer hos medarbejdere i mange brancher matcher arbejdsmarkedets hurtige udvikling og omstilling - også i en tid med corona.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce