Annonce
Erhverv

Kompan firedobler overskud: Millionrekord på fynske legeredskaber

Kompan slog rekord med tæt på to milliarder i omsætning i 2018, hvor man firerdoblede resultatet på udvikling og salg af redskaber til bl.a. legepladser efter skat til 97 millioner kroner. Arkivfoto
Den fynske producent af legeredskaber Kompan firedoblede overskuddet efter skat til tæt på 100 millioner. Omsætningen nærmer sig de to milliarder kroner i virksomheden, som fik 150 nye ansatte sidste år.

For fynske Kompan er det fortsat en leg at producere legepladser og legeredskaber til børn overalt i verden.

Virksomheden i Odensebliver ved med at slå sine egne regnskabsrekorder, som det er sket flere gange de senere år. Det viser selskabets seneste regnskab.

I 2018 nærmede omsætningen sig de to milliarder kroner efter at være steget med hele 264 millioner kroner - knap 16 procent. Selv om den øgede aktivitet også betød, at produktionsomkostningerne steg med 16 procent eller 150 millioner, så lykkedes det Kompan at øge resultatet voldsomt både før og efter skat.

På bundlinjen betød det, at overskuddet før skat blev fordoblet fra 84 millioner kroner til 168 millioner, og resultatet efter skat blev mere end firedoblet fra 24 millioner kroner til 97 millioner kroner.

Ifølge årsrapporten for Kompan-koncernen er resultat som forventet og skyldes ikke mindst et fortsat højt investeringsniveau i salg, distribution og udvikling af firmaets produkter. Investeringer som ventes at gøre de kommende regnskaber endnu bedre, kan man læse i årsrapporten.

Annonce

Kompan Holding

Årsrapport 2018 (17)

Omsætning: 1,93 milliarder kr. (1,67 mia.)

Bruttoresultat: 836 mio. kr. (728 mio.)

Overskud før skat og finansielle akt: 168 mio. kr. (84 mio.)

Overskud efter skat: 97 mio. kr. (24 mio.)

Egenkapital: 725 mio. kr. (631 mio.)

Ansatte: 1297 (1140)

150 nye ansatte

Virksomheden, der holder til i det sydøstlige Odense i Tietgenbyen, har så travlt med at producere og sælge legeredskaber, at antallet af medarbejdere samtidigt forlængst har passeret de 1000 ansatte. For blot fire år siden i 2014 var der 780 ansatte (gennemsnitlig på året) i Kompan, som i 2018 havde øget antallet af medarbejdere til 1293.

Af dem arbejder de knap 500 i produktionen, mens 762 arbejder med design og udvikling og 94 i administration.

Virksomheden bruger ikke kun penge på nye medarbejdere, men den investerer også fortsat i udvikling af redskaber til såvel legepladser som fitness og sport. I alt blev der i 2018 investeret 31 millioner kroner - mod 24 millioner året før - i udvikling af nye produkter til udendørsleg for både store og små.

Ledelsen i den fynske legeplads-virksomhed forventer at fortsætte aktivitetsniveauet og væksten i nuværende år, hvor man forventer et resultat på niveau med sidste år eller bedre.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce