Annonce
Fyn

Kommunerne om genåbning af skolerne: Flere vil have de store i skole først

9. klasserne er bekymrede omkring deres eksamener, så der skal laves en løsning, hvor de kan mødes med deres lærer og få en afgangsprøve, siger Odenses skolerådmand, Susanne Crawley (R). Arkiffoto: Timo Battefeld
Hos de fynske kommuner venter man på udmeldinger fra myndighederne omkring genåbning af skolerne. Flere af dem ser gerne, at de ældste kommer i skole først.

Med en snert af optimisme nævnte statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde i mandags muligheden for, at Danmark gradvist kunne genåbne efter påske.

Her står genåbningen af skolerne højt på prioriteringslisten, og hos de fynske kommuner afventer man yderligere udmeldinger fra myndighederne, før man iværksætter en plan. Flere af kommunerne ser dog helst, at de ældste skolebørn kommer af sted først og får tryghed omkring afgangseksamenerne.

- Det bliver en centralstyret åbning, så jeg forventer ikke en masse valgmuligheder. Jeg håber, at vi får de ældste elever i gang først. Dem i 9. og 10. klasse skal til eksamen lige om lidt, lyder det fra Lars Kofoed, skolechef i Nyborg Kommune, og tilføjer:

- Det ville være en tam afslutning, hvis de ikke fik deres afgangsprøver, og man bare ophøjede terminskarakterer til eksamenskarakterer. Der er også god læring i at gå til eksamen.

Annonce
Flere fynske kommuner vil have de ældste børn i skole først. Foto: Michael Bager

Mulig skolestart omkring 1. maj

Susanne Crawley (R), børn- og ungerådmand i Odense Kommune, er enig med Lars Kofoed.

- Vi har ikke så meget af arbejde efter, for vi ved ikke, hvordan den gradvise åbning vil være. 9. klasserne er bekymrede omkring deres eksamener, så der skal laves en løsning, hvor de kan mødes med deres lærer og få en afgangsprøve. Det er væsentligt at tage bekymringen væk fra de store børn. De har en prioritet hos mig, siger Susanne Crawley.

Også Kim Aas Christensen (S), formand for Opvækst- og Læringsudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune, stiller sig op i køen, der vil prioritere de ældre elever.

- Vi kommer ikke til at starte op på fuld knald. Kunne man få de klasser i gang, som skal til eksamen - eventuelt med 8. klasse - så ville det være rigtig godt. Det er de unge mennesker, der skal videre i systemet. De forstår også det der med at bruge håndsprit og holde afstand lidt bedre end de mindste.

Kim Aas Christesen tror dog ikke på, at skolerne genåbnes lige efter påske.

- Helt personligt tror jeg, at vi kommer hen omkring 1. maj.

Venter på instrukser

Generelt er kommunerne enige om, at man venter på instrukser fra myndighederne omkring genåbningen af skolerne.

- Vi tænker, at vi får overordnede retningslinjer fra regeringens side om genåbning. Retningslinjer omkring, hvorvidt det er indskolingen, mellemtrinet eller de store elever, der skal først i skole. Vi gør os tanker, men regner med at få overordnede instrukser. Vi går ikke videre som kommune, før vi får yderligere besked, siger Grete Berggren, skolechef i Middelfart Kommune.

Skolechefen vil sætte sig ned og snakke om, hvad der er bedst at gøre for kommunen.

- Jeg vil tage en dialog med skolelederne og også inddrage familieafdelingen og høre, hvad de mener. Jeg vil undersøge tingene grundigt, og jeg har ikke nogen personlig holdning, før jeg har snakket med folk.

I Assens venter de også på, at myndighederne melder ud.

- Jeg har hørt, hvad statsministeren sagde i mandags, og så danner jeg mig et overblik over, hvad det betyder. Men vi foretager os ikke mere, før der er noget konkret, siger Esben Krægpøth, vicedirektør for Børn og Unge i Assens Kommune.

Han påpeger, at andre er klogere end kommunen på området.

- Vi har ikke snakket om prioriteringer. I Assens vil vi læne os opad, hvad der er klogest. Jeg ved ikke noget om medicin, og jeg vil gerne lytte til dem, der er klogere end mig.

Jeg håber, at vi får de ældste elever i gang først. Dem i 9. og 10. klasse skal til eksamen lige om lidt, lyder det fra Lars Kofoed, skolechef i Nyborg Kommune. Arkivfoto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce