Annonce
Sydfyn

Kommunens sorte aktier er forsvindende få

Kommunaldirektør i Ærø Kommune Allan Filtenborg. Foto: Katrine Becher Damkjær

Ærø: Økonomi- og erhvervsudvalget stemte forleden nej til at lægge Ærø kommunes investeringsportefølje om, så man ikke længere havde penge stående i såkaldte "sorte aktier".

- Det er svært at spå om, hvad forskellen i afkast mellem den nuværende portefølje og en omlagt til noget mere grønt, ville have givet. Vi havde besøg af Sydbank, der forklarede om den nuværende ordning og den, som de ville kunne lægge om til, hvis man ville, og der er mulighed for nogenlunde samme afkast på begge ordninger. Det er ikke sådan, at hvis man havde valgt den ene fremfor den anden, så var man sikret et større afkast. Men igen; det er aktier og derfor er det svært at sætte præcise tal på, fortæller kommunaldirektør Allan Krogh Filtenborg.

Samlet set er der også tale om en nærmeste forsvindende lille andel af kommunens ialt 42 millioner investerede kroner, der står i de "sorte aktier". Den langt største andel er investeret i Shell og denne del udgør kun godt 62.000 kroner, svarende til lidt over en promille af den samlede investering.

Hvad der dog er mere sikkert er, at man ved en omlægning ville have fået en besparelse på de årlige handelsomkostninger på 69.000 kroner i 2020, hvor man skulle have lagt investeringerne om, og for de efterfølgende år på små 200.000 kroner. HVIS man altså havde valgt at omlægge. Det fremgår af sagsfremstillingen.

Allan Krogh Filtenborg fortæller, at sagen endnu ikke er helt afsluttet, da investeringerne også lige skal en tur omkring kommunalbestyrelsen 20. november.

- Der er to sager, der følges ad. Der er den her som, der nu blev stemt om i Økonomi- og erhvervsudvalget, og så er der en sag, der handler om fat lave investeringspolitikken om, så man fremadrettet forpligter sig til at gøre nogle andre investeringer. Og man kan jo godt lave politikken om, men så er det vel også, fordi man gerne vil føre den ud i livet. Men der er intet til hinder for, at man vil have en ny politik, der så først skal træde i kraft senere, fortæller kommunaldirektøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Odeon. Jeg håber, at sandheden kommer frem

Læserbrev: Det glæder mig at læse, at borgmester Peter Rahbæk Juul (S) nu også bakker op om en forklaring fra Odeon i forbindelse med aflysningen af den eksilkinesiske dansetrup Shen Yun. Forhåbentlig kan vi nu endelig kan få en afklaring på, hvilken af de forskellige forklaringer Odeon ønsker at holde fast i, om der rent faktisk er hold i én af disse forklaringer, eller om Kinas håndlangere virkelig har fået slået deres klo i Odeon. Borgmesteren har tidligere givet udtryk for, at byråd og myndighed skal passe på med at stikke deres lange næse i en privat virksomhed og deres forretning. Men når selvsamme virksomhed er ejet og betalt af byens borgere og har indgået en driftsaftale med Odense Kommune, er det en anden sag. Med dén aftale har Odeon nemlig forpligtet sig til at overholde Odense Kommunes kulturpolitik, ”Med odenseanerne i centrum. Kunst- og kulturliv som storbygenerator”, som tager udgangspunkt i følgende; beriger, udfordrer og skærper odenseanerne gennem hele livet; bidrager til odenseanernes livskvalitet, trivsel og udfoldelsesmuligheder inden for kunst og kultur og; skaber fællesskaber mellem mennesker og sammenhængskraft i byen. Ydermere skal ‘...kunst- og kulturlivet i Odense være relevant for sit publikum’ samt …’berige og bidrage med kant og refleksion til odenseanerne og byens gæster.’ Uanset af hvilke årsager Odeon begrunder aflysningen af Shen Yun med, mener jeg ikke, at de har levet op til deres aftale. Og det ser jeg som et kæmpe troværdighedsproblem - for Odeon selv, vores by, borgere og besøgende. Men især for Odense set i et internationalt perspektiv. Jeg håber, at sandheden ser dagens lys, så vi alle fremadrettet kan være forvisset om, at i Odense er der rum for alle former for kunst og kultur.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce