Annonce
Debat

Kommunens omdømme på velfærden skal styrkes

Elmer Philipsen, tidligere byrådsmedlem i Assens Kommune. Arkivfoto.

Under byrådsmødet i sidste uge havde vi en god debat om kvalitetsstandarden for hjemmehjælp med videre. Der er ingen tvivl om, at Assens Kommunes standard på den helt almindelige pleje og omsorg for ældre er blandt Fyns dårligste.

Socialdemokratiet står bag den eksisterende budgetaftale.

Men det indebærer ikke, at vi ikke kan stille forslag om at forbedre kvalitetsstandarden for den almindelige omsorg og pleje for ældre - også med baggrund i kommunens samlede økonomi, når vi kan se, det vil være en fordel for kommunen nu og også på længere sigt

Vi kan se af beregninger for kommunale budgetter i hele landet, at Assens Kommune fortsat ligger blandt de fem nederst placerede kommuner i standarden for plejen og omsorgen i 2021. Det er ikke hensigtsmæssigt hverken i forhold til de ældre borgere eller i forhold til kommunens omdømme.

Det negative omdømme er Assens Kommune desværre selv skyld i. Det kan ikke tales væk, men nogle få målrettede beslutninger kan forbedre situationen.

I Socialdemokratiet er vi sikre på, at potentielle tilflyttere ser på velfærden i kommunen, og vi er lige så sikre på, at fraflytterne, der udgør endnu flere, også ser herpå. Hvis vi skal have flere til at undlade at flytte fra Assens Kommune, skal vi også styrke velfærden.


Hvis vi skal have flere til at undlade at flytte fra Assens Kommune, skal vi også styrke velfærden

Elmer Philipsen, S


Derfor vil det være en god investering at hæve standarderne i Assens kommune, eksempelvis for rengøring i hjemmehjælpen fra hver tredje uge til hver anden uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ejer af sportsbar peger på problemer ved nye restriktioner - vil ikke være en sur kælling: - Jeg synes, det er fuldstændig hul i hovedet

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce