Nordvestfyn: Skal du have nyt pas eller anmelde rotter, er det ikke længere den bedagede og pixelerede kommunehjemmeside, du kommer ind på.
14. december gik Middelfart Kommune nemlig i luften med sin nye hjemmeside - stadig med adressen www.middelfart.dk - der altså erstatter sin cirka 13 år gamle forgænger.
Sidens indhold er opdelt i bjælker som "familie", "fritid" og "job", mens de emner, som borgere oftest har brug for at klikke ind på, er fremhævede midt på skærmen.
Stabschef Steen Møller mener overordnet, at den nye hjemmeside er mere tidssvarende end den gamle, ligesom den også er mere målrettet borgernes behov.
- I vore dage kan man lave en hjemmeside langt mere dynamisk. Forstået på den måde, at den tilpasser sig, hvad borgerne mest klikker ind på på hjemmesiden, siger han.
Steen Møller nævner som eksempel de fremhævede bjælker, som er de første, man som besøgende på siden møder. I dag omhandler de eksempelvis jobcenter og affald og genbrug, da man har en antagelse om, at mange borgere søger information om disse emner. Men det kan senere ændre sig, hvis det viser sig, at flere besøgende på siden søger andre informationer.
- Så kan det være, at det om et par år er nogle andre ting, der er det, der betyder mest for borgerne, og så vil det ændres helt automatisk. Det vil ingen skulle bruge tid på, siger Steen Møller og fortæller, at andet indhold på siden kan opdateres automatisk, så borgerne altid får ajourførte oplysninger.
Tre år undervejs
Projektet med at få udviklet en ny hjemmeside startede i 2019 og indeholder også udviklingen af et nyt intranet til de kommunalt ansatte. Sammenlagt koster projektet 1,2 millioner kroner.
Steen Møller, stabschef, Middelfart KommuneDet er et bevidst valg, at indgangen til kommunen er de officielle kanaler samt de ledelseslag, der så at sige skal stå på mål for tingene.
Med den nye hjemmeside er det ikke længere muligt at finde kontaktoplysninger på specifikke ansatte ved forvaltningen, som det var tidligere. Nu er det kun fagledere og administrationen, man kan finde et nummer på. Og det har været et bevidst valg, fortæller Steen Møller.
- Vi var, som jeg har forstået det, en af de meget få kommuner, der stadig havde den mulighed. Både med GDPR og med andre ting, er der sket en bevægelse fra 00'erne og frem til i dag, hvor man ikke længere har samme adgang til kontaktoplysninger. Så det er et bevidst valg, at indgangen til kommunen er de officielle kanaler samt de ledelseslag, der så at sige skal stå på mål for tingene.
Men var det ikke en meget god service for borgerne?
- Det var en service, men det var også en service, der nogle gange betød, at du kom til at rende forgæves, siger stabschefen og forklarer, at man tidligere alligevel ikke kunne se, hvilken medarbejder der sad med lige nøjagtig den sag, man gerne ville vide noget om.
- Så i højere grad vil vi lave nogle løsninger, hvor du er sikker på at ramme det rigtige team, der har at gøre med tingene, siger Steen Møller.