Annonce
Middelfart

Kommunens nye hjemmeside erstatter 13 år gammel forgænger: Så meget koster den

Middelfart Kommunes nye hjemmeside har været på trapperne siden 2019 og har kostet 1,2 millioner at få udviklet. Arkivfoto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Middelfart Kommunes nye hjemmeside skal gøre det nemmere for borgerne at finde relevante og opdaterede oplysninger.

Nordvestfyn: Skal du have nyt pas eller anmelde rotter, er det ikke længere den bedagede og pixelerede kommunehjemmeside, du kommer ind på.

14. december gik Middelfart Kommune nemlig i luften med sin nye hjemmeside - stadig med adressen www.middelfart.dk - der altså erstatter sin cirka 13 år gamle forgænger.

Sidens indhold er opdelt i bjælker som "familie", "fritid" og "job", mens de emner, som borgere oftest har brug for at klikke ind på, er fremhævede midt på skærmen.

Annonce

Stabschef Steen Møller mener overordnet, at den nye hjemmeside er mere tidssvarende end den gamle, ligesom den også er mere målrettet borgernes behov.

- I vore dage kan man lave en hjemmeside langt mere dynamisk. Forstået på den måde, at den tilpasser sig, hvad borgerne mest klikker ind på på hjemmesiden, siger han.

Middelfart Kommunes nye hjemmeside er bygget op omkring en emneopdelt topbjælke samt en række fremhævede emnefelter midt på skærmen. Disse kan hjemmesiden selv skifte ud løbende ud fra, hvad brugerne oftest klikker sig ind på. Screendump

Steen Møller nævner som eksempel de fremhævede bjælker, som er de første, man som besøgende på siden møder. I dag omhandler de eksempelvis jobcenter og affald og genbrug, da man har en antagelse om, at mange borgere søger information om disse emner. Men det kan senere ændre sig, hvis det viser sig, at flere besøgende på siden søger andre informationer.

- Så kan det være, at det om et par år er nogle andre ting, der er det, der betyder mest for borgerne, og så vil det ændres helt automatisk. Det vil ingen skulle bruge tid på, siger Steen Møller og fortæller, at andet indhold på siden kan opdateres automatisk, så borgerne altid får ajourførte oplysninger.

Tre år undervejs

Projektet med at få udviklet en ny hjemmeside startede i 2019 og indeholder også udviklingen af et nyt intranet til de kommunalt ansatte. Sammenlagt koster projektet 1,2 millioner kroner.

Det er et bevidst valg, at indgangen til kommunen er de officielle kanaler samt de ledelseslag, der så at sige skal stå på mål for tingene.

Steen Møller, stabschef, Middelfart Kommune

Med den nye hjemmeside er det ikke længere muligt at finde kontaktoplysninger på specifikke ansatte ved forvaltningen, som det var tidligere. Nu er det kun fagledere og administrationen, man kan finde et nummer på. Og det har været et bevidst valg, fortæller Steen Møller.

- Vi var, som jeg har forstået det, en af de meget få kommuner, der stadig havde den mulighed. Både med GDPR og med andre ting, er der sket en bevægelse fra 00'erne og frem til i dag, hvor man ikke længere har samme adgang til kontaktoplysninger. Så det er et bevidst valg, at indgangen til kommunen er de officielle kanaler samt de ledelseslag, der så at sige skal stå på mål for tingene.

Men var det ikke en meget god service for borgerne?

- Det var en service, men det var også en service, der nogle gange betød, at du kom til at rende forgæves, siger stabschefen og forklarer, at man tidligere alligevel ikke kunne se, hvilken medarbejder der sad med lige nøjagtig den sag, man gerne ville vide noget om.

- Så i højere grad vil vi lave nogle løsninger, hvor du er sikker på at ramme det rigtige team, der har at gøre med tingene, siger Steen Møller.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Charlottes børn har flere gange sovet på banegården: Transportminister vil nu have undersøgt behovet for nattog på Svendborgbanen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sikke et pletskud - pludselig var de sjældne ugleunger lige foran Oles kamera: - Det er et meget specielt øjeblik

Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Sydfyn

Slut med Stenstrup-manøvren: Bramsen og Helveg vil lave vigespor på Svendborgbanen

Navne For abonnenter

Som far så datter - Anika får energi af sit frivillige arbejde

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Nordfyn

Beredskabet måtte opgive søgningen: Mand svømmede ud på midten af sø og forsvandt fra overfladen

Navne For abonnenter

Stjerne i "Langt fra Las Vegas": Nu er Sofie revystjerne på Fyn

For abonnenter

Kim solgte sin virksomhed for et trecifret millionbeløb: - Man skal aldrig blive iværksætter for pengenes skyld

Erhverv

Stålgigant ansætter på livet løs til ny fabrik - breder sig over kæmpe areal

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Sport For abonnenter

Modgangen vendt til endnu en triumf - Odense Håndbold ser frem til drømmefinalen mod Esbjerg

Odense For abonnenter

Kendt fra Bagedysten - nu sælger hun kager i Odense: - Folk kan blive helt chokerede over prisen

Faaborg-Midtfyn

Kommune betalte for lidt i løn: Kludrede i ansættelser og må efterbetale 191.500 kroner

Annonce