Annonce
Nyborg

Kommunen vil tilbyde gratis rygestopkurser til psykisk sårbare

Borgere med psykiske lidelser skal også have hjælp til at kvitte smøgerne. Foto: Jens Thaysen
En pose penge til kommunen skal være med til at give borgere med psykiske lidelser en større chance for at lægge cigaretterne på hylden.
Annonce

Nyborg: Kommunen har indtil nu tilbudt rygestopkurser til folk, der ønsker at kvitte smøgerne, til borgere med kroniske sygdomme og til unge under 22 år.

Mmen fremover kommer kommunen også til at kunne tilbyde gratis rygestopkurser til borgere med psykiske lidelser.

Nyborg Kommune har fået bevilliget 1,9 millioner kroner fra Sundhedsstyrelsen til at udvikle et rygestopkursus, som fokuserer på de psykisk sårbare.

Thomas Smidt Hvidberg, sundhedskonsulent i Nyborg Kommune, fortæller, at der henover de kommende tre år skal sættes ekstra fokus på det område, da rygning er et stort problem blandt borgere med psykiske lidelser.


Vi ser ofte, at rygningen bliver brugt som en form for medicinering, men vi ved også, hvor farligt rygning er.

Thomas Smidt Hvidberg, sundhedskonsulent Nyborg Kommune


- Vi ser ofte, at rygningen bliver brugt som en form for medicinering, men vi ved også, hvor farligt rygning er. Derfor er det vigtigt, at vi sætter ind på det her område, så vi kan hjælpe med øget overskud og livskvalitet til den gruppe borgere.

Annonce

Kommer til borgeren

Når pengene er landet i kommunen, er det meningen, at der skal ansættes en medarbejder, som skal ud til de borgere med psykiske lidelser, som har brug for hjælp til at lægge cigaretterne på hylden.

Derudover skal medarbejderne i socialafdelingen gøres klogere på, hvad det kræver af dem at hjælpe borgere med psykiske lidelser af med cigaretterne.

Det er ikke meningen, at de psykisk sårbare selv skal kontakte kommunen for hjælp, påpeger han.

- Vi skal komme til dem. Vores vejledere skal rundt til de borgere, der har brug for vores hjælp med et særligt tilrettelagt kursus, som kan hjælpe lige netop dem med at stoppe med rygningen. Om det er så er i deres private hjem, på bosteder eller lignende kommer an på borgeren. Men meningen er, at vi kommer til dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Annonce