Annonce
forside

Kommunen vil ikke støtte gratis-festival

Det er musiker Rasmus Nøhr, der sammen med tidligere pokerspiller Gustav Hansen arrangerer Danmark Dejligst-festivalen. Festivalen er gratis og kommer rundt til 25 danske byer. Arkivfoto: Michael Bager

Udvalg har afvist ansøgning fra Danmark Dejligst i Svendborg om støtte på 108.000 kroner

Annonce

Svendborg: Arrangørerne bag festivalen Danmark Dejligst i Svendborg er ærgerlige og skuffede. For nylig sendte de en ansøgning af sted til kommunen om støtte i form af 108.000 kroner til blandt andet toiletter, markedsføring, vagter og samaritter.

Men festivalen får ingen penge. Det besluttede Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget forleden.

Det ærgrer Katja Gubi, der er tovholder på endagsfestivalen, der finder sted i Christiansminde 13. august.

- Det er vi meget, meget kede af, lyder det fra hende.

Danmark Dejligst er et omrejsende festivalkoncept, som musiker Rasmus Nøhr og tidligere pokerspiller Gustav Hansen står bag. Festivalen er gratis for alle, og hver by, der har lavet aftale med festivalen, skal bare stille med frivillige fra det lokale foreningsliv til bemanding af madboder og barer. Foreningerne bliver lønnet af Danmark Dejligst, og musikerne, der spiller på festivalen, får kun løn, hvis festivalen giver overskud. Det kan lade sig gøre, fordi de er sponsoreret af blandt andre Tuborg-Fonden og Coop.

Henrik Nielsen (K), der er formand for Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget, forklarer, at ansøgningen kom bag på politikerne.

- Der har ikke været lagt op til, at det skulle være med kommunal støtte, og så kommer der, om man så må sige, en ansøgning ind fra højre om, at vi lige pludselig skal lægge de her 108.000 kroner. Det synes vi ikke lige i den sammenhæng, siger udvalgsformanden.

Ansøgningen har været forelagt både Svendborg Event og Svendborg Musikråd. Begge parter mener blandt andet, at festivalen ikke tilfører noget nyt til Svendborg, hvor der i forvejen er mange kultur- og musiktilbud.

Det er Katja Gubi ikke enig i.

- Der er ikke noget af det, der foregår i Svendborg, der er gratis. Her er det gratis at komme ind for alle, siger hun.

- Jeg synes, det er en dårlig beslutning. Her kommer der en masse mennesker og vil give os en kæmpe kulturel begivenhed fuldstændig gratis, og det vil man ikke støtte.

Helt gratis er det dog ikke at få Danmark Dejligst til sin by. Budgettet er 322.500 kroner, som arrangørerne i Svendborg vil dække ind med mad- og ølsalget på pladsen. De 108.00 kroner, som de nu ikke får fra kommunen, vil Katja Gubi forsøge at få hjem gennem sponsorater fra det lokale forretningsliv og gennem hårdt arbejde.

- Det kommer ikke til at påvirke festivalen. De frivillige bliver bare nødt til at arbejde meget for at få det stablet på benene. Der bliver flere af de ulønnede opgaver, siger hun.

Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, søvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Debat

Mit digitale åndedræt

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Annonce