Annonce
Kerteminde

Kommunen udvider med 8000 kubikmeter på havnen: - Det er prikken over i'et, jubler borgmesteren

Skitser over, hvordan området kommer til at se ud i fremtiden. Grafik: Kerteminde Kommune
Kerteminde Kommune har fået lov til at udvide med 8000 kubikmeter på havnen mellem Nordre Havnekaj og Marinaen. Et rum, der kommer til at skabe en helhed og sammenhæng mellem de to, siger borgmesteren.

Kerteminde: - Alle i byrådet har haft et ønske om at lave havnen større, og nu er det blevet en realitet.

Det er det første borgmesteren i Kerteminde Kommune, Kasper E. Olesen (S), fortæller til Fyens Stiftstidende. Ham og kollegaen, Jesper Hempler (SF), er ikke til at skyde igennem af begejstring: Kommunen har fået lov til at udvide havneområdet i Kerteminde med 8000 kubikmeter, som skal bruges til at lave fællesskabsområde.

- Der er meget bureaukrati i sådan en proces, for vi ville alle gerne udvide, da vi vedtog havneplanen, men selvom det var noget, vi alle ønskede, måtte vi ikke. Det krævede en marinaplan, før man kunne søge om havneudvidelse, og den vedtog vi sidste år, fortæller borgmesteren.

- Jeg mener, vi vedtog marinaplanen i august, indskyder Jesper Hempler.

Nu er udvidelsen altså blevet godkendt.

De 8000 kubikmeter skal udvides mellem Nordre Havnekaj og Marinaen og forbinde de to. I dag bruges området nemlig ikke rigtigt, siger Kasper E. Olesen.

- Det en forblæst græsplæne. Jeg tror - og det er højt sat - at arealet maks bruges fem gange årligt.

Annonce

Alle i byrådet har hele tiden haft troen, håbet og målet om, at det her areal skal være der. Nu kommer det.

Kasper E. Olesen, borgmester i Kerteminde Kommune

Vil gerne have input fra borgerne

De 8000 kubikmeter skal bruges til at skabe fællesskabsarealer. Hvad der helt præcist skal være, ved borgmesteren ikke endnu. Det må borgerne være med til at bestemme, siger han.

- Vi skal snakke med folk om det. Borgerne har sagt, at det her areal mangler, og vi vil gerne høre, hvad de synes, der skal til for at skabe fællesskab. Hvordan får man dem til at stoppe op og bruge arealet?

- Jeg håber også, at modstandere af havneplanen med baggrund i, at man fjerner fællesskabsarealer vil være med til at komme med forslag til, hvad der kan være på arealet.

Som en del af udvidelserne kommer også en oplevelsesbro.

- Det bliver en bro, hvor man kan gå ud på spidsen og på vejen, kan man møde maritime oplevelser, siger Jesper Hempler.

Hvilken form for oplevelser, der kommer på broen er Marina-gruppen ved at finde ud af, fortæller SF'eren.

- Vi er i dialog med Marina-gruppen, som har gode forslag til, hvad der kunne være af oplevelser på broen. Men derfor er borgerne stadig velkomne til at komme med forslag.

Har hele tiden haft troen, håbet og målet

Borgmesteren fremhæver den helhed og sammenhæng mellem Marinaen og havnen, som arealet giver.

- Det er prikken over i'et, og det hele bliver en tand bedre, lyder det.

- Alle i byrådet har hele tiden haft troen, håbet og målet om, at det her areal skal være der. Nu kommer det, jubler borgmesteren.

Og det bliver et areal, hvor der er er plads til alle.

- Vi skal have et område, hvor der er plads til både dem på land og dem på vand. Alle kan komme og bruge området, fastslår Kasper E. Olesen.

Et overblik over, hvor udvidelsen kommer til at ligge. Tegning: Kerteminde Kommune

Skal være færdigt om tre år

Hvornår arealet skal stå klar, er borgmesteren klar i mælet om.

- Det skal være færdigt om tre år fra i dag af. Jeg vil hellere sige tre år, så jeg ikke bliver skuffet. Det skal jo igennem en proces.

- Når vi nu alligevel skal bygge omkring Marinaen, er det logisk at få udvidelsen startet i forbindelse med de andre byggerier, uddyber borgmesteren.

Processen omkring udvidelsen er noget, der skal drøftes i byrådet, siger Kasper E. Olesen.

- Hele byrådet er med i marinaplanen, så dem der ikke er med i havneplanen kan også være med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce