Annonce
Faaborg-Midtfyn

Kommunen trækker i land: Ingen børn tvangsflyttes til ny børnehave

Louise Vilsbøl og Tue Kjølhede har begge børn i Bøgehaven - og det er de også sikre på at have fremover, idet kommunen har droppet tvangsflytningen af børn fra netop Bøgehaven til Klatretræet. Foto: Kim Rune
Tvangsflyttelser af børnehavebørn fra Bøgehaven til Klatretræet i Årslev bliver nu droppet. Forældre glæder sig over, at politikerne har lyttet til bekymringerne.

Årslev/Sdr. Nærå: Det gav utilfredshed og bekymrede miner hos forældre, da det forleden kom frem, at det ville være nødvendigt at tvangsflytte børn fra deres nuværende børnehave, Bøgehaven, til den nye af slagsen, Klatretræet, som åbner efter sommerferien.

Som tidligere fortalt er det et øget børnetal i den nordlige del af kommunen, der har gjort det nødvendigt at genåbne Motorikken, som man lukkede ned for nogle år siden. Den får altså nu navnet Klatretræet, men for at det hele kunne hænge sammen i starten, var det altså nødvendigt at flytte nogle børn til den nye institution.

Det gav vrede hos flere forældre, men de - og børnene - kan nu ånde lettet op. For der bliver ikke tale om at tvangsflytte børn, lover formanden for Opvækst- og Læringsudvalget, Kim Aas Christensen (S).

- Vi har sådan set en løsning på det, og det ser ud til, at der ikke bliver tale om tvangsflyttelser. Det er det vigtigste her. Man kan klare det med det antal børn, som frivilligt har sagt ja, og fremadrettet vil vi så henvise nye børn til Klatretræet, og så kommer det til at gå op i en højere enhed, forklarer Kim Aas Christensen.

Annonce

Det er enormt rart, at vi som forældre bliver hørt og tages alvorligt, og det skal vores politikere have en stor cadeau for. For det er dejligt, at når man har bekymringer som forældre og retter en kritik og pointerer nogle ting, at det så også bliver taget seriøst.

Louise Vilsbøl, formand for forældrebestyrelsen, Børneområde Nord

Rart at blive hørt

Umiddelbart skulle der være 25-30 børn i Klatretræet. Derfor var det meningen, at op mod 12 børn skulle tvangsflyttes. Ifølge udvalgsformanden har 13-15 børn sagt ja til at flytte frivilligt, så ingen bliver flyttet mod deres vilje.

- Det er da en rigtig god nyhed, for det er da aldrig rart, hvis man skal påduttes at flytte sit barn, og det undgår vi heldigvis, bemærker formanden.

Fra Louise Vilsbøl er der ros til politikerne og kommunen. Hendes datter går i Bøgehaven, og Louise Vilsbøl er samtidig formand for forældrebestyrelsen i Børneområde Nord. Hun og næstformanden i forældrebestyrelsen rettede forleden skarp kritik af de forestående flytninger.

- Det er enormt rart, at vi som forældre bliver hørt og tages alvorligt, og det skal vores politikere have en stor cadeau for. For det er dejligt, at når man har bekymringer som forældre og retter en kritik og pointerer nogle ting, at det så også bliver taget seriøst, lyder det fra Louise Vilsbøl.

Nybyggeri spøger

Klatretræet bliver ikke en selvstændig institution, men derimod et børnehus under Bøgehaven. Sammen med Nøddehøj udgør de tre nu Børneområde Nord.

Den manøvre har også mødt kritik. For dermed undgår kommunen at bruge ekstra penge på blandt andet at ansætte nye pædagoger. Det bliver Bøgehavens opgave at få tingene til at hænge sammen.

- Det er set ud fra, at der er planer om at bygge en ny institution på et tidspunkt i forbindelse med hele byudviklingen i Årslev-Sdr. Nærå. Derfor giver det ingen mening, at vi opretter flere selvstændige enheder lige nu, siger Kim Aas Christensen.

Det argument køber Louise Vilsbøl - til dels.

- Ja, hvis man giver opbakning til det alternativ, man vil lave. For der er ingen, som ved, hvornår den nye børnehave står klar. For at det sker, skal der komme tilflyttere, og for at de kommer, skal der være byggegrunde. Så det kan altså godt tage lidt tid, selv om man siger inden for tre år, bemærker bestyrelsesformanden, som i samme ombæring kan glæde sig over, at der i en af kommunens pengekasser er fundet 250.000 kroner til at starte Klatretræet op på.

- Det er rigtig godt, men det heller ingen hemmelighed, at vores økonomi er presset. I december blev der stemt en madordning igennem, så vi skal have renoveret køkkener. Det skal der i alle tre børnehaver - også Klatretræet, og det er renoveringer, som ikke får tilskud, så det er med til at presse vores økonomi.

Kim Aas Christensen oplyser, at det endvidere er planen, at der fremadrettet skal falde et såkaldt matrikeltilskud, så Klatretræet får sit eget tilskud. Det skal være med til at give den noget økonomi at leve af.

Ifølge forvaltningen vil der frem mod april 2020 være 20 børn i Klatretræet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Viktor Axelsen to bolde fra finalen

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce