Annonce
Faaborg-Midtfyn

Kommunen støtter outdoormesse på Brahetrolleborg

To smukke godser, der ligger ikke så frygtelig langt fra hinanden, har nu hver sin store begivenhed. Egeskov har Heartland Festival, Brahetrolleborg (billedet) har den nye store outdoormesse i august. I begge tilfælde har kommunen lavet særlige samarbejdsaftaler, der støtter de to arrangementer.
Ligesom Faaborg-Midtfyn Kommune har en samarbejdsaftale med Heartland Festival, har kommunen nu lavet en lignende aftale med Brahetrolleborg Game Fair, som blandt andet indebærer støtte på 275.000 kroner.

Korinth: Den første weekend i august skydes Danmarks største jagt-, fiskeri- og outdoormesse i gang på Brahetrolleborg Gods, og nu har også kommunen koblet sig på den nye store begivenhed i området.

Faaborg-Midtfyn Kommune har lavet en samarbejdsaftale med arrangørerne, Brahetrolleborg Gods. Aftalen skal både tilgodese lokalområdet og brande kommunen.

- Faaborg-Midtfyn er en af landets førende outdoor-kommuner takket være vores fantastiske natur og talrige outdoor-aktiviteter både til lands og til vands. Derfor giver det rigtig god mening, at vi indgår et samarbejde med Brahetrolleborg Game Fair, som med mange tusind besøgende vil være et perfekt udstillingsvindue for vores kommune og en unik mulighed for at vise outdoor-folket, at der er masser af gode grunde til at komme til Faaborg-Midtfyn, siger borgmester Hans Stavnsager (S). Samarbejdsaftalen gælder for 2019-udgaven af Brahetrolleborg Game Fair, som efter planen skal holdes hvert andet år. Med samarbejdsaftalen - som er vedtaget i Økonomiudvalget - følger et bidrag på 275.000 kroner fra Faaborg-Midtfyn Kommunes eksterne udviklingspulje.

Annonce

Lokale gevinster

Som en del af aftalen har Brahetrolleborg Game Fair nogle forpligtelser i forhold til lokalområdet. For eksempel skal der på messen være særligt fokus på at bruge fødevarer fra lokale producenter, ligesom der skal henvises til lokale overnatningssteder. Derudover skal de lokale foreninger tilbydes opgaver, så de kan tjene penge ved at stille frivillige til rådighed. - Vi har i samarbejdsaftalen lagt vægt på at tilgodese lokalområdet. På den måde er det ikke kun Faaborg-Midtfyn Kommune som helhed, der vinder ved aftalen, men også Korinth- og Faaborgområdet specifikt, siger Hans Stavnsager.

Glade for samarbejdet

Også på Brahetrolleborg Gods er der glæde over den nye samarbejdsaftale. - Vi er både glade og stolte over samarbejdet med Faaborg-Midtfyn kommune. Et arrangement af denne størrelse og med vores ambitionsniveau kan kun lade sig gøre med en dyb lokal forankring, og det er vores klare overbevisning, at Brahetrolleborg Game Fair vil være et væsentligt aktiv for både Sydfyn og hele regionen i fremtiden, siger Catharina Reventlow-Mourier, ejer af Brahetrolleborg Gods og messeleder for Brahetrolleborg Game Fair.

Brahetrolleborg Game Fair bliver holdt for første gang i weekenden 2.-4. august. Messen er den første af sin art udendørs, og arrangørerne forventer op mod 18.000-20.000 gæster.

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce