Annonce
Nordfyn

Kommunen støtter med økonomisk tilskud: Cyklecrossbane kan nu anlægges

På dette grønne areal bag Nordfyns Efterskoles hal to er det meningen, at en stor del den 1000 meter lange cyklecrossbane skal etableres. Foto: Emil Hermann
Udvalg i Særslev har fået 15.000 kroner af Nordfyns Kommune til etableringen af en cyklecrossbane. Banen skal stå klar til den årlige sommerfest i uge 24.

Særslev: I mere end 25 år er der blevet afviklet et cykelløb i Særslev i forbindelse med den årlige sommerfest. De seneste mange år har tilslutningen været dalende, og sidste år forsøgte arrangørerne sig med noget nyt. Et cyklecrossløb - inspireret af VM i cyklecross i Bogense i februar '19, hvor over 15.000 tilskuere var på plads henover weekenden.

Så mange var ikke på plads til den første udgave i Særslev, men cyklecrossudvalget, der hører under Sportsvennerne Særslev, har arbejdet videre med ideen i håbet om, at interessen kan vokse yderligere.

Nu har Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget givet 15.000 kroner fra udviklingspuljen "borger- og landsbyinitiativer" til etableringen af en cyklecrossbane tæt ved Nordfyns Efterskole. Pengene er givet til et permanent spor på 1000 meter, som vil kunne bruges hele året rundt af alle, mens den anden del af banen (et spor på 250 meter og 390 meter) kun bruges i forbindelse med det årlige cyklecrossløb.

- Der er mulighed for at tiltrække både børn, motionister og elitesportsfolk til vores nye løb. Får vi et fornuftigt cykelløb op at stå, med mange tilskuere, er det også meget nemmere at tiltrække sponsorere, så vi kan opfylde vores målsætning om at tjene penge til foreningslivet i Særslev. En ekstra gevinst bliver det, at børn og cykelsportsinteresserede har et spor i Særslev, hvor man kan træne på hele året, fortæller Mogens Friis Møller, der er en del af cyklecrossudvalget.

Annonce
Nordfyns Efterskole ejer det grønne areal. Ledelsen på efterskolen har givet cyklecrossudvalget i Særslev lov til at bygge en cyklecrossbane, som alle kan få glæde af hele året rundt. Foto: Emil Hermann

En kilometer langt

En stor del af det permanente spor, som skal være en kilometer langt, etableres på Nordfyns Efterskoles grønne areal bag hal to, og efterskolen bakker op om projektet. Særslev Boldklub er også inddraget og er indforstået med, at den del af banen, som kun skal bruges en gang årligt, går ind over en af deres boldbaner.

De 15.000 kroner, som cyklecrossudvalget har fået af Nordfyns Kommune, går til leje af rendegraver og andre småmaskiner samt til stabilgrus, der skal bruges til sporet.

- Vi forventer selv at bistå med fem mand i to weekender á 16 timers frivilligt arbejde. Vi forventer at begynde på jordarbejdet, så snart vejret tillader det i april, så vi i god tid kan afslutte og teste banen inden sommerfesten i uge 24, oplyser Mogens Friis Møller.

Cyklecrossløbet i Særslev afvikles torsdag den 11. juni fra klokken 17 til 22. Man kan allerede nu tilmelde sig. Der vil være en afdeling for børn indtil 15 år, herrer, damer og elite.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce