Annonce
Assens

Kommunen skal drøfte tilbud på ny platform til samkørsel: Udvalgsformand ser potentialet og vil have resten af Fyn med

Assens Kommune har fået et tilbud på at implementere samkørselsordningen Nabogo, og det er en interessant idé, mener både formanden og næstformanden i Miljø-, Teknik- og Planudvalget. Arkivfoto: Andreas Bastiansen
Assens Kommune har fået et tilbud fra virksomheden Nabogo, der står bag en ny app, der skal gøre det nemmere at tage bilen sammen med andre.

Vestfyn: Det kan i fremtiden blive nemmere for kommunens pendlere at køre sammen til og fra arbejde.

Assens Kommune har nemlig modtaget et tilbud fra virksomheden Nabogo, der står bag en app af samme navn. Appen fungerer på den måde, at personer, der har bil, kan indtaste deres ruter - eksempelvis den daglige tur til og fra job - hvorefter personer, der ønsker at køre med, kan melde sig på som passager.

Det kunne jo lyde som en app, vi kender i forvejen. Gomore. Men Nabogo bliver inden udgangen af 2020 integreret med Rejseplanen, så det er muligt at få et overblik over, om en rejse til Odense ville kunne tages i en kombination af lift og anden kollektiv trafik. Derudover er prisen for et lift sat ud fra faste takster.

Dertil kommer, at appen bruger faste mødesteder, og derved skabes der ifølge Nabogo en slags ny infrastruktur i en kommune.

Annonce

Positive røster fra udvalget

Indtil videre er Miljø-, Teknik- og Planudvalget blevet orienteret om tilbuddet, der indebærer etablering og tre års drift til en samlet pris på 430.000 kroner. Det tilbud gælder til og med 30. september.


I dag sidder der vist 1,1 personer i hver bil. For bare ti år siden sad der 1,4 personer. Det er en udvikling, vi ikke kan sidde overhørig.

Dan Gørtz, Venstre


Udvalgsformand Dan Gørtz (V) fortæller, at tilbuddet efter planen skal på dagsordenen på det næste udvalgsmøde. Han ser et potentiale i at implementere Nabogo i Assens Kommune.

- Ideen er god, og de, der står bag det, har nogle gode argumenter for at gå ind i det. I en kommune som Assens, hvor vi bor så langt fra hinanden og i nogen udstrækning har svært ved at hænge sammen med den kollektive trafik - også i forhold til vores omgivende kommuner - er Nabogo helt oplagt, siger han og understreger appens potentiale for at mindske antallet af biler på vejene og dermed antallet af uheld.

- I dag sidder der vist 1,1 personer i hver bil. For bare ti år siden sad der 1,4 personer. Det er en udvikling, vi ikke kan sidde overhørig, siger Dan Gørtz, der også nævner samkørselskulturens bidrag til miljøet.

Også næstformand i udvalget, Leif Rothe Rasmussen (S), kan se ideen i Nabogo.

- Jeg synes, det lyder rigtig spændende. Det er jo fremtiden. Det, jeg hæfter mig ved, er, at det kan indgå som en del af Rejseplanen. Jeg har endnu ikke forholdt mig til økonomien, for det er vi jo også nødt til at kigge på. Men selve tanken er spændende, siger han.

Annonce

Håber på fynsk opbakning

Nabogo er allerede i dialog med flere andre danske kommuner, heriblandt Faaborg-Midtfyn som den eneste på Fyn.

Udvalgsformand Dan Gørtz ser gerne, at alle fynske kommuner kommer med, og derfor vil han drøfte samkørselsappen på et møde med de andre fynske udvalgsformænd i september - og altså inden tilbuddets frist.

- Bliver det en fælles fynsk ordning, hvor Odense kommer med som den næste - og det vil jeg tale for på det her møde - så er det her noget, der rykker, siger han.

- Jeg er glad for, at Faaborg-Midtfyn er med som nummer et, og vi skulle gerne med som nummer to, står det til mig, siger Dan Gørtz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce