Annonce
Kerteminde

Kommunen politianmelder læk: Hvem i byrådet kan ikke holde mund?

Der er 25 medlemmer af byrådet i Kerteminde. Arkivfoto
Kerteminde Kommune har anmeldt et byrådsmedlem til politiet for at have brudt sin tavshedspligt.
Annonce

Kerteminde: Hvem i byrådet var det, der afslørede, at kommunen forhandlede med golfdirektør Jesper Schmitz om salget af Nordre Havnekaj?

Det er der blevet spekuleret en del over på rådhuset i Kerteminde.

Forhandlingerne om salget af Nordre Havnekaj foregik nemlig i dybeste hemmelighed.

Alligevel slap oplysninger ud, og blandt andet Fyens Stiftstidende kunne fortælle, hvem der havde budt, førend forhandlingerne var færdige.

Ifølge kommunaldirektør Tim Jeppesen, er det et klart brud på politikernes tavshedspligt, og sagen er derfor blevet politianmeldt.

- De oplysninger er fortrolige og kun givet til en begrænset kreds, siger Tim Jeppesen.

Fyens Stiftstidende har fået aktindsigt i politianmeldelsen, hvor der står:

- Det er Kerteminde Kommunes opfattelse, at et byrådsmedlem har overtrådt tavshedspligten jf. § 27 i forvaltningsloven jf. § 152 i straffeloven ved at oplyse detaljer fra fortroligt materiale, inkl tilbudte pris og navn på tilbudsgiver på storparcellen på Nordre Havnekaj i Kerteminde. Oplysningerne er tilgået personer udenfor den kreds af personer, som de fortrolige oplysninger kunne deles med.

Annonce

Strengt fortroligt

Politianmeldelsen er seks sider lang, og i den gennemgår Kerteminde Kommunen nøje tidsforløbet i sagen.

Storparcellen på Nordre Havnekaj var udbudt med deadline for bud indtil 2. september, og allerede samme dag blev byrådet orienteret.

Oplysningerne om, hvem der havde budt, og hvor meget der var blevet budt, var "strengt fortroligt" og både kommunaldirektøren og chefjurist Leif Hansen indskærpede overfor byrådsmedlemmerne, at de havde tavshedspligt.

Faktisk var materialet så fortroligt, at det ikke blev delt ud til byrådets medlemmer. De fik kun lov til at besigtige det på rådhuset efter aftale.

Annonce

Oplysningerne slap ud

Efter at have vurderet tilbuddene besluttede byrådet 18. september på et lukket møde at fortsætte forhandlingerne om salget af Nordre Havnekaj med den ene af tilbudsgiverne; Jesper Schmitz fra selskabet Milestone DG.

På et eller andet tidspunkt er oplysningerne om, hvem byrådet forhandler med, sluppet ud, for ifølge politianmeldelsen henvender et byrådsmedlem sig til kommunaldirektøren først i oktober og fortæller, at vedkommende i en forretning i Kerteminde har fået at vide, at ejeren af forretningen kendte til forhandlingerne med Jesper Schmitz.

- Oplysningerne omhandlede både tilbudspris og tilbudsgivers navn. Den forretningsdrivende kunne oplyse den korrekte tilbudspris og navnet på tilbudsgiveren, står der i politianmeldelsen.

Annonce

Jesper Schmitz står frem

Oplysningerne når også frem til Fyens Stiftstidende, der 15. oktober bringer et stort interview med Jesper Schmitz, hvor han fortæller om sine planer for Nordre Havnekaj.

Fyens Stiftstidende undlader at nævne, hvilken pris Jesper Schmitz i første omgang har budt for Nordre Havnekaj.

Det holder ikke den tidligere kommunaldirektør og flittige læserbrevsskribent Carsten Møller tilbage. Han har også hørt rygterne, der florerer i byen, og 23. oktober afslører han i et læserbrev i Fyens Stiftstidende, at han "på vandrørene" har hørt, at buddet er på 6,5 millioner kroner.

- En pris, som ikke tidligere har været oplyst, men som fremgik af den tidligere omtalte forretningsdrivendes oplysninger fra det ukendte byrådsmedlem, skriver kommunaldirektøren i politianmeldelsen. Han ønsker ikke at udtale sig om, hvorvidt kommunen har en idé om, hvem der har brudt deres tavshedspligt.

- Tror du, det vil lykkes at opklare, hvem der har lækket oplysningerne?

- Det gider jeg ikke spekulerer i, for det er op til politiet, siger Tim Jeppesen.

Fyens Stiftstidende har været i kontakt med Fyns Politi, der bekræfter, at de har modtaget anmeldelse, men ikke har yderligere kommentarer til sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce