Annonce
Odense

Kommunen parerer ordrer: Besøgsrestriktioner udstikkes nationalt

Ældrechef Kim Bøg-Jensen i Odense Kommune er glad for og stolt over, at der ikke har været smitteudbrud på byens plejecentre. Foto: Odense Kommune
Odense Kommune får nationale påbud om besøgsrestriktioner på plejecentre, men det skal balanceres, så livet ikke går helt i stå på plejecentrene, siger ældrechef Kim Bøg-Jensen.

Odense: I Odense Kommune taler ældrechef Kim Bøg-Jensen med mange pårørende, der er kede af besøgsrestriktionerne på byens plejecentre.

Mandag i denne uge blev der lempet på besøgsrestriktionerne på den måde, at hver beboer nu må få besøg af to faste personer i særligt indrettede besøgsrum foruden den ene pårørende, der må komme på besøg i lejlighederne.

Der er ikke meget, Odense Kommune kan gøre ved besøgsrestriktionerne, som fastlægges af Styrelsen for Patientsikkerhed, forklarer Kim Bøg-Jensen.

-  Styrelsen for Patientsikkerhed er meget præcis i, hvordan vi skal agere i kommunerne, og hvad vi skal træffe beslutning om. Det er ikke op til os, men vi forsøger at gøre mulighederne så gode som muligt, siger ældrechefen.

Han har stor forståelse for beboernes og mange pårørendes frustrationer over besøgsrestriktionerne og påpeger, at det kræver en særlig balancegang på plejecentrene:

- Vi prøver at inddæmme en pandemi, hvor de ældre på plejecentrene er utrolig sårbare. Det er lykkedes os virkelig godt i Odense sammenlignet med mange andre kommuner, og vi har været forskånet for smitteudbrud på vores plejecentre. Så på den ene side skal vi passe virkelig godt på den her gruppe af mennesker, og på den anden side skal vi passe på, at livet ikke går helt i stå. Det er i det limbo, som de ældre befinder sig i.

Kim Bøg-Jensen forstår godt, at det kan virke ulogisk, at for eksempel frisører og terapeuter må komme i beboernes lejligheder. Særligt når beboerne har lejligheder med direkte adgang udefra.

- Det har jeg talt med rigtig mange pårørende om. Selvfølgelig har jeg forståelse for, at det kan være svært at se logikken i det. Men jeg har også respekt for, at myndighederne må træffe nogle beslutninger, der reducerer smitterisikoen på plejecentrene, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Mindst seks knivstik i ryggen på 20-årig: Jalousi førte til drabsforsøg

Annonce