Annonce
Indland

Kommunen: Kemikalierne er forsvarligt låst inde

Fire medarbejdere fra Odense Kommune plus Boie Skov Frederiksen ankom til stedet kort før klokken 13.Foto: Michael Bager

De 31 ton tilbageværende kemikalier på Nordbirkvej 4 i Seden bliver lige nu opbevaret forsvarligt i kemikalierummet. Sådan lyder konklusionen efter tirsdagens tilsyn, der ikke kom nærmere en forklaring af, hvad der er sket med de 39 ton, som tilsyneladende er forsvundet sporløst.

31 ton kemikalier har i perioder stået udendørs og i nærheden af åben ild, men lige nu er der ingen grund til bekymring for de mange naboer til det tidligere Printline i Seden.

Sådan lyder konklusionen i hvert fald fra afdelingschef for Erhverv og Bæredygtighed, Boie Skov Frederiksen, efter at han tirsdag eftermiddag tog på tilsyn på ejendommen sammen med fire medarbejdere.

Her kunne medarbejderne konstatere, at de mange ton kemikalier lige nu bliver opbevaret i kemikalierummet, der er særligt indrettet, så et eventuelt udslip ikke risikerer at få sundhedsmæssige konsekvenser for naboerne.

- Vi kan konstatere, at der ikke er nogen kemikalier, der befinder sig på steder, hvor de kan være en risiko for miljøet. Der er taget hånd om de udfordringer, der har været omkring, at kemikalierne har stået udenfor. De står nu indenfor, som de skal, i et rum, der er aflåst og indrettet til det, sagde Boie Skov Frederiksen, da han kom ud efter omkring én time på stedet.

Annonce

Stadig ingen dokumentation

Som Fyens Stiftstidende har afsløret, mangler der at blive gjort rede for bortskaffelsen af 39 ton kemikalier, som tilsyneladende er forsvundet sporløst siden foråret 2017.

Den del blev dog slet ikke berørt under tirsdagens tilsyn.

- Fokus i dag har ikke været på at få en forklaring på den manko, der er i regnskabet for kemikalierne, sagde Boie Skov Frederiksen, der dog pegede på, at kommunen er i dialog med Seden Ejendomsinvest, som ejer bygningen - og dermed har ansvar for kemikalierne.

- Det er selvfølgelig meget alvorligt, hvis vi ikke får dokumentation for, hvor kemikalierne er blevet af. Men det tror jeg helt sikkert nok, at vi skal i samarbejde med Seden Ejendomsinvest. Jeg må jo stole på, at de har et oprigtigt ønske om at finde den dokumentation, så derfor har jeg også en forventning om, at de finder den frem inden for en overskuelig fremtid, lød det fra Boie Skov Frederiksen, der ikke ville sætte nogen deadline på, hvornår dokumentationen skal være sendt til kommunen.

Seden Ejendomsinvest var ved tilsynet repræsenteret ved advokat Ali Khan fra Maare Advokater. Han havde dog stadig ingen kommentarer til den manglende dokumentation.

- Vi har et tæt samarbejde med kommunen og er ved at undersøge det, sagde han kortfattet.

Hvorfor lægger i ikke dokumentationen frem, hvis I har den?

- Det har jeg sådan set ingen kommentar til. Du kan blive ved med at spørge mig om det samme. Du får ikke et svar, lød svaret fra Ali Khan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce