Annonce
Indland

Kommunen: Kemikalierne er forsvarligt låst inde

Fire medarbejdere fra Odense Kommune plus Boie Skov Frederiksen ankom til stedet kort før klokken 13.Foto: Michael Bager

De 31 ton tilbageværende kemikalier på Nordbirkvej 4 i Seden bliver lige nu opbevaret forsvarligt i kemikalierummet. Sådan lyder konklusionen efter tirsdagens tilsyn, der ikke kom nærmere en forklaring af, hvad der er sket med de 39 ton, som tilsyneladende er forsvundet sporløst.

Annonce

31 ton kemikalier har i perioder stået udendørs og i nærheden af åben ild, men lige nu er der ingen grund til bekymring for de mange naboer til det tidligere Printline i Seden.

Sådan lyder konklusionen i hvert fald fra afdelingschef for Erhverv og Bæredygtighed, Boie Skov Frederiksen, efter at han tirsdag eftermiddag tog på tilsyn på ejendommen sammen med fire medarbejdere.

Her kunne medarbejderne konstatere, at de mange ton kemikalier lige nu bliver opbevaret i kemikalierummet, der er særligt indrettet, så et eventuelt udslip ikke risikerer at få sundhedsmæssige konsekvenser for naboerne.

- Vi kan konstatere, at der ikke er nogen kemikalier, der befinder sig på steder, hvor de kan være en risiko for miljøet. Der er taget hånd om de udfordringer, der har været omkring, at kemikalierne har stået udenfor. De står nu indenfor, som de skal, i et rum, der er aflåst og indrettet til det, sagde Boie Skov Frederiksen, da han kom ud efter omkring én time på stedet.

Annonce

Stadig ingen dokumentation

Som Fyens Stiftstidende har afsløret, mangler der at blive gjort rede for bortskaffelsen af 39 ton kemikalier, som tilsyneladende er forsvundet sporløst siden foråret 2017.

Den del blev dog slet ikke berørt under tirsdagens tilsyn.

- Fokus i dag har ikke været på at få en forklaring på den manko, der er i regnskabet for kemikalierne, sagde Boie Skov Frederiksen, der dog pegede på, at kommunen er i dialog med Seden Ejendomsinvest, som ejer bygningen - og dermed har ansvar for kemikalierne.

- Det er selvfølgelig meget alvorligt, hvis vi ikke får dokumentation for, hvor kemikalierne er blevet af. Men det tror jeg helt sikkert nok, at vi skal i samarbejde med Seden Ejendomsinvest. Jeg må jo stole på, at de har et oprigtigt ønske om at finde den dokumentation, så derfor har jeg også en forventning om, at de finder den frem inden for en overskuelig fremtid, lød det fra Boie Skov Frederiksen, der ikke ville sætte nogen deadline på, hvornår dokumentationen skal være sendt til kommunen.

Seden Ejendomsinvest var ved tilsynet repræsenteret ved advokat Ali Khan fra Maare Advokater. Han havde dog stadig ingen kommentarer til den manglende dokumentation.

- Vi har et tæt samarbejde med kommunen og er ved at undersøge det, sagde han kortfattet.

Hvorfor lægger i ikke dokumentationen frem, hvis I har den?

- Det har jeg sådan set ingen kommentar til. Du kan blive ved med at spørge mig om det samme. Du får ikke et svar, lød svaret fra Ali Khan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Nu får Vollsmose sin egen læge

Fyn

Corona gør stadig ondt på de fynske hoteller: Men ét sted går det over al forventning

Assens

87-årig påkørt af en bakkende varebil: - Stod i den blinde vinkel

Fyn For abonnenter

Fanget i pandemiens ukendte ocean: Kaptajn fra Dyrup måtte blive fire måneder ude på havet med sin besætning

Assens

En 'lidt trist' historie: Familiemedlem politianmeldt for at stjæle en Mercedes-Benz

Annonce