Annonce
Assens

Kommunen kan bestemme taksten

Borgmester Søren Steen Andersen (S) og det øvrige Økonomiudvalg er endnu ikke helt tilfreds med den forklaring, Assens Forsyning har givet på stigningen i spildevandstaksten på 27 procent. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Med en ændring af ejerstrategien kan Assens Kommune påvirke takststigningerne

Er der en god forklaring på, at vandafledningsafgiften i Assens Kommune, skal ligge så højt, som der er lagt op til i år, og dermed over 25 procent eller godt 2300 kroner højere end Middelfart, der følger lige efter Assens og 4000-5000 kroner højere end de øvrige kommuner på Fyn (den faste afgift medregnet.)?

Måske, men Økonomiudvalget i Assens Kommune er endnu ikke blevet overbevist.

Udvalget har derfor bedt om yderligere redegørelse for de investeringer, Assens Forsyning planlægger. Med i overvejelserne er også at revidere ejerstrategien for Assens Forsyning A/S med datterselskaber. På den måde kan politikerne gå ind at definere, på hvilket niveau spildevandstaktsterne må ligge.

Annonce

Muligt at påvirke pris

- Med en revidering, kan vi sige, at sådan synes vi, vi skal ligge takstmæssigt i den forsyning, der betjener vores borgere. I dag står der ikke noget om det, siger borgmester Søren Steen Andersen (V).

I dag skal politikerne blot sikre, at grundlaget for udregningerne er i orden - at taksterne svarer til de økonomiske rammer, der er udstukket af Forsyningssekretariatet. Forsyningsekretariatet er en del af Forbruger- og Konkurrencestyrelsen. Det sætter de økonomiske rammer for landets forsyningsselskaber og holder øje med, at de drives effektivt.

Renseanlæggets rolle

Udvalget har også kig på det nye renseanlæg. Det vil vide, hvilken indflydelse, denne kæmpeinvestering får på taksterne.

- Budskabet var, at det ikke ville influere på prisen. De gamle renseanlæg skulle også renoveres. Så kommer pludselig budskabet om, at afgiften skal sættes så markant op. Vi vil gerne se, om det er det, der er med til at flytte hele billedet. Det er den fornemmelse, vi sidder med allesammen, siger Søren Steen Andersen.

I første omgang vurderede man, at renseanlægget ville koste omkring 200 mio. kroner. Det er der også ændret på blot et år efter. Nu figurerer det med 250 mio. kroner i investeringsplanen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce