Annonce
Odense

Kommunen indrømmer sjusket arbejde og fikser huller på vej: - Vi har ventet 18 måneder på to dages arbejde

I 18 måneder lå beboere på Havtornvænget i Korup i krig med kommunen, for at få repareret to store huller i deres vej. Nu bliver hullerne udbedret - på kommunens regning. Arkivfoto: Christian Nordholt
Beboere på Havtornvænget i Korup har ventet i 18 måneder på at få udbedret to dybe huller i vejen. Kommunen har anerkendt ansvaret, efter der var gået hårdknude i ansvarsfordelingen, og lover nu at fikse hullerne.
Annonce

Da Fyens Stiftstidende besøgte Havtornvænget i Korup i august var den ene side af vejen blokeret. Dybe vejhuller to steder på vejen, afskærmet med forskellige rød/hvide refleksskilte, hvade mødt beboerne i mere end et år. Først var hullerne opstået i den varme sommer i 2018, da vejen gav efter for passerende biler. Derefter havde en entreprenør gravet hullerne op for at se, hvorfor jorden var faldet sammen. Her var der i rørsamlingerne spor helt tilbage til 1981, hvor vejen fik anlagt fjernvarme af en underentreprenør til Odenses Kommunes fjernvarmeforsyning. Udførelsen var sjusket og medførte hulrum, der fik asfalten til at falde samme flere steder på vejen gennem årene - senest i 2018.

Det blev vurderet i 2018, at omkostningerne ved at få lappet de to huller vil være omkring 30.000 kroner. Dermed opstod konflikten: Hvem skulle betale, og hvem skulle betale eventuelle fremtidige vejhuller, som skyldtes de mangelfulde installationer fra 1981?

Ansvarsfordelingen blev endnu mere kompliceret af det faktum, at Havtornvænget er en privat fællesvej, som i princippet betød, at beboerne selv skulle stå for vedligeholdelsen.

Men 13 uger efter avisen skrev om den komplicerede vejsag, som kommunen dengang havde overdraget til forsikringsfunktionen i Borgmesterforvaltningen, er der truffet afgørelse.

Kommunen vil udbedre hullerne og påtager sig ansvaret. Det fortæller en glad Jesper Sagen, som dengang stod frem som bannerfører i kampen om at få kommunen stillet til ansvar.

Således ser det ene hul ud nu efter den første del af arbejdet gik med at fylde hullet ud. Næste punkt er at asfaltere og fjerne afspærringen. Privatfoto
Annonce

Frygt får nye huller

- Vi har ventet 18 måneder på to dages arbejde, konstaterer Jesper Sagen.

- Det er simpelthen så bizart. Jeg tør slet ikke tænke på, hvad de har brugt af administrative kroner i denne sag.

Jesper Sagen fortæller, at han og de andre beboere fik besked fra kommunen, hvor de undskyldte over det langstrakte forløb og ville dermed fikse de to huller.

Han fortæller, at kommunen dog ikke har valgt at bruge 1981-installationerne som grundlag for den aktuelle reparation. Derimod har de valgt at træffe afgørelsen på grund af en anden udførelse i forbindelse med tv-installationer og asfaltering i 2010, hvor kommunen havde til hensigt at udbedre de fejl, der var opstået i 1981. Dér overså entreprenørerne nemlig de fejl og mangler, der var i rørnettet under vejen.

- Vi er da bare super glade for, at det endelig er sket. Det er en rodet bunke af fejl med vejarbejde og tv-inspektioner i gennem flere perioder de sidste 30 år, men hele miseren kan ledes tilbage til sjusket arbejde udført af fjernvarmen i 1981, som dengang hørte under Odense Kommune.

Dog frygter Jesper Sagen stadigvæk, at lignende huller kommer til at opstå i fremtiden. Især efter sommeren 2020, hvor 2010-arbejdet - som har dannet grundlag for denne reparation - vil være forældet, og dermed kommer beboerne til at stå med aben igen, forklarer Jesper Sagen.

Jesper Sagens egen indkørsel var stort set spærret på grund af afspærringen. Så snart asfalten er lagt, kan han bruge den igen, som han kunne for 18 måneder siden. Privatfoto
Privatfoto
Både rør fra fjernvarmen og kloaknettet var synligt i de to dybe huller. Arkivfoto: Christian Nordholt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Koks i kulissen i Den Fynske Opera: Tidligere næstformand genkender ikke to vigtige mødereferaters indhold

Assens

'Støvsuger' til brunt og gråt vand på vej: Nye autocamperpladser med udsigt til Lillebælt står klar

Annonce