Annonce
Nordfyn

Kommunen: Ikke flere ansatte til Værestedet

Ulla Andersen forestiller sig ikke, at der kommer flere ansatte på Værestedet. Arkivfoto

Udskiftningen af den ansatte på Værestedet er beklagelig, men stedet skal fortsat køre ved hjælp af de frivillige, lyder det fra Ulla Andersen, direktør for social og arbejdsmarked.

Annonce

Otterup: De frivillige på Værestedet skal ikke regne med, at der fremover kommer flere ansatte på Værestedet, men til gengæld skal de informeres bedre, når der kommer nye medarbejdere, siger Ulla Andersen, der er direktør for social og arbejdsmarked.

På fem år har den ene arbejdsplads på det åbne dagtilbud Værestedet for socialt udsatte borgere været besat af tre forskellige medarbejdere, og nu skal der igen ansættes en ny. De frivillige på stedet er kede af de mange udskiftninger, og at de ikke i ordentlig tid er blevet informeret om fremtiden.

- Det kan jeg kun beklage. Det er vigtigt for os netop at bakke op om de frivillige. Det er guld værd, at vi har frivillige, og de skal passes og plejes, det er meget, meget vigtigt. Det vil jeg gerne stille mig i spidsen for, siger Ulla Andersen

Jeg tror, det er svært, fordi det er en alene-funktion. Der er sat 32 timer om ugen af til det, og det er, fordi man dybest set gerne vil have, at det (Værestedet, red.) skal køre ved hjælp af de frivillige

Ulla Andersen, direktør for Social og Arbejdsmarked
Annonce

Job med alene-funktion

Ifølge Ulla Andersen er der ikke meget, man kan gøre meget for at forhindre udskiftningerne på stedet.

- Jeg tror, det er svært, fordi det er en alene-funktion. Der er sat 32 timer om ugen af til det, og det er, fordi man dybest set gerne vil have, at det (Værestedet, red.) skal køre ved hjælp af de frivillige, siger hun.

Værestedets frivillige havde håbet, at en ansat mere ville gøre det mere attraktivt at blive på stedet, men fremtiden peger ikke mod flere ansatte.

- Det tror jeg ikke, at vi kan forestille os. Sådan noget som et værested er en kan-paragraf i serviceloven. De er et vis antal medarbejdere til at støtte op om de frivillige, siger Ulla Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Assens

Restaurantejer beder om forståelse: Gæster skrider og er sure over at skulle bære mundbind

Odense

25-årig varetægtsfængslet: Sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg i Egeparken

Annonce