Annonce
Kultur

Kommunen har en kulturfest i overskud: Skal din by se EM-fodbold på storskærm?

Landskamp i Parken i København. Arkivfoto: Martin Kloster

Assens: Under den nye kulturfest på Frøbjerg Bavnehøj skulle der denne sommer have været vist EM-fodbold på en storskærm, og det var kampen mellem Danmark og Belgien 17. juni.

Men da kultureventet er udskudt til næste år, grundet covid-19-situationen, bliver der ingen direkte EM-bold fra bavnehøjen på storskærm. Dog åbnes der en mulighed for, at lokale aktører via den såkaldte sommerpulje hos kommunen kan leje storskærmene i forbindelse med et event.

Formand for Beskæftigelse, Erhverv og Kultur, Elmer Philipsen (S), siger, at det kan være til at arrangement for eksempel i forbindelse med en handelsstandsforening eller lignende.

Annonce

- Som måske vil bruge det her som en mulighed for at lave et event. Derfor har vi sagt, at så kan de søge puljen, fortæller han.

Leje af storskærm

Assens Kommune har i forbindelse med kulturfesten lavet et "omtrentligt budget" for leje af seks storskærme samt lyd, strøm, afspærringer og licenser til visning af fodboldkamp. Det ser sådan ud:

Leje af seks skærme på 4 gange 2,5 meter á 15.000 kr.: 90.000 kr.

Leje af seks lydanlæg: 27.000 kr.

Strøm/afspærring: 30.000 kr.

Licenser til at vise seks kampe live: 75.000 kr.

I alt: 222.000 kr.

Administrationen kan ikke anbefale storskærmsvisning som selvstændigt kommunalt tiltag, fordi det bl.a. ikke lever op til formålet om at understøtte kulturstrategiens temaer.

"At opstille storskærme til fodboldvisning, som en selvstændig begivenhed, lever ikke op til dette formål", skriver kommunen. Men i stedet kan aktører i lokalsamfund "dog søge om tilskud fra Sommerpuljen 2021, såfremt der er et lokalt ønske om at afvikle events, hvori storskærmsvisning af for eksempel EM i fodbold indgår", hedder det.

Der er i kulturbudgettet for 2021 afsat 300.000 kroner til "Kulturtemaer". Udvalget kan beslutte at anvende en del af disse midler til leje af storskærme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Efter fire år i kørestol har Johnny fået nok af Middelfart Kommune: Nu stiller han op til byrådet - og han har kun én mærkesag

Annonce