Annonce
Middelfart

Kommunen har bygget og renoveret for 104 millioner kroner

Arbejdet med at klimasikre klimabyen er et af de projekter, der har været i gang i løbet af 2018. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Nordvestfyn: Middelfart Kommune har i 2018 haft sat håndværkere i sving for godt 104 millioner kroner. Omkring 35 millioner højere end det, der er budgetteret med.

Det beskriver kommunen i en pressemeddelelse, som blandt andet konkret har betydet klimasikring af Middelfarts såkaldte klimaby, områdefornyelse i Ejby, ekstra vuggestuepladser, alment boligbyggeri og en række andre projekter.

- Aktiviteterne er et udtryk for, at Middelfart Kommune vækster. Og at vi investerer målrettet i mere vækst og udvikling. Vi har lige offentliggjort høje tal for tilflytning til Middelfart Kommune. Den udvikling vil vi fastholde. Også lokalt som for eksempel i Ejby, hvor vi i 2018 har fulgt op på tidligere investeringer i skole og bypark med 42 nye almene boliger og områdefornyelse i centrum, forklarer borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (S) i meddelelsen.

Annonce

Udvalgte nøgletal

Middelfart Kommune har udsendt følgende nøgletal for regnskabet for 2018:

• Driftsresultat 2018: 28,8 millioner kroner bedre end budgetteret.

• Likviditet ultimo 2018: 185 millioner kroner.

• Servicevæksten i 2018 har været på 0,86 procent - svarende til en stigning 12,9 millioner kroner.

• Anlægsudgifterne i 2018 har været 104,1 millioner kroner mod et budget på 69,3 milioner kroner. Det skyldes, at der i 2018 er forbrugt en del midler, som er overført fra tidligere år.

• Indskud i nye almene boliger på 16,5 millioner kroner mod et budget på 3,5 millioner kroner.

• Afdrag på gæld 26,7 millioner kroner.

• Samtidig er der i 2018 brugt 13 millioner kroner ekstra på service overfor borgerne.

Plads til flere ordrer

Borgmesteren uddyber, at Middelfart Kommune i 2018 havde et driftsoverskud på 29 millioner kroner, som stort set dækker investeringerne.

Det er syvende år i træk, kommunen har overskud på driftskontoen.

Kommunen har desuden hentet en del penge ved at få flere i arbejde - blandt andre flygtninge og kontanthjælpsmodtagere.

Omvendt er man mere udfordret på områder som det specialiserede socialområde.

De fynske byggevirksomheder er opmærksom på væksten i Middelfart, lyder det fra Dansk Byggeri på Fyn.

- Odense er den store motor lige nu, men Middelfart er et af de steder, hvor der sker mere end mange andre steder, bemærker den fynske formand, Dan Johansen.

- Middelfart Kommune er god til at få sat noget i gang. Der er en god tilflytning, og der er flere områder, hvor man vil lave nye boligplaner. Der er en fornuftig aktivitet i Middelfart, tilføjer Dan Johansen, der understreger, at håndværksmestre i Middelfart Kommune ikke er ved at køre død i opgaver.

Der er plads til flere ordrer - gerne med fire-fem års langt lys på, så virksomhederne har mulighed for at planlægge at ansætte ekstra lærlinge og den slags, påpeger formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Odense

Bliv frivillig i Den Fynske Landsby

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce