Annonce
Middelfart

Kommunen giver nordvestfynske haller coronahjælp: - Det giver ro på bagsmækken

Brenderup Aktivitetscenter og de andre selvejende haller i Middelfart Kommune får et ekstraordinært driftstilskud af kommunen. Arkivfoto: Jens Wognsen
Børn, Kultur- og Fritidsudvalget har besluttet at give de selvejende haller et tilskud til driften.
Annonce

Nordvestfyn: Coronanedlukninger har i flere omgange ramt de selvejende idrætshaller hårdt. For nylig har Lillebælt Sport og Kultur set sig nødsaget til at afskedige fem medarbejdere som følge af de manglende indtægter.

Tirsdag 10. november besluttede Børn, Kultur- og Fritidsudvalget så at give en hjælpende hånd til de selvejende haller i kommunen. Et driftstilskud på sammenlagt 1,5 millioner gives til de hårdt trængte haller og fordeles mellem dem ud fra den enkelte hals areal.


Det er en trist situation, vi er i. Men vi håber, det kan holde gang i hallerne.

Lars Vigsø, udvalgsformand


På den måde får Lillebæltshallerne tildelt lidt over 522.000 kroner i ekstra tilskud - og dermed det største tilskud i kroner og øre - mens Brenderup Aktivitetscenter, som den mindste af hallerne, får 203.000 kroner.

Annonce

Skal give pusterum

Lars Vigsø, formand for udvalget, fortæller, at der var god opbakning til at give denne støtte til hallerne, som står i en situation med færre arrangementer og flere udgifter til eksempelvis rengøring.

- Så det er for at hjælpe dem og sørge for, at de har pusterum til at få deres situation tilpasset til næste år, siger han.

Bestyrelsesformand hos Brenderup Aktivitetscenter Søren Christensen fortæller, at pengene lapper hullet i omsætningen som følge af coronarestriktionerne. Mange hverdagsaktiviteter er oppe at køre igen efter forårets nedlukning, men de større aktiviteter som eksempelvis sportsstævner i weekenderne kan stadig ikke afholdes.

- Det giver selvfølgelig ro på bagsmækken, at der bliver bevilget det her driftstilskud. Vi mangler helt sikkert noget omsætning, så de falder da på et tørt sted. Det skal der overhovedet ikke herske tvivl om, siger Søren Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce