Annonce
Faaborg-Midtfyn

Kommunen forsikrer: - Forsinkede valgkort skal nok nå frem

Der er ingen grund til bekymring. Valgkortene skal nok nå frem. Arkivfoto.
Flere steder i kommunen meldes der om, at valgkort til søndagens Europa-Parlamentsvalg ikke er dukket op endnu. De skal dog nok nå frem inden valget, forsikrer kommunen.

Faaborg-Midtfyn: Flere borgere i Faaborg-Midtfyn Kommune har øjensynlig ikke fået deres valgkort til søndagens Europa Parlamentsvalg. Det erfarer avisen efter en henvendelse fra en læser i løbet af onsdagen.

Kommunen, som står for trykningen af valgkort, forsikrer dog om, at de forsinkede valgkort nok skal nå frem.

- Vi har hørt om, at der var nogle forsinkelser i Aarslev-området, ellers har det været meget sporadisk. Men de valgkort, der ikke er kommet endnu, skulle gerne komme i løbet af i dag, lyder det fra dem onsdag middag.

Skulle man alligevel befinde sig i en situation, hvor man på søndag står uden et valgkort, skal man ikke fortvivle. Man kan nemlig møde op ved sit stemmested og få udstedt et erstatningsvalgkort ved fremvisning af Sundhedskort og pas eller andet billed-ID.

Er man i tvivl om, hvilket valgsted, man hører til, eller har man andre spørgsmål, så kan man ringe til kommunen.

Faaborg-Midtfyn Kommune står for at få trykt valgkortene, men det er PostNord, som bringer dem ud.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ole H. hos Aktive Seniorer

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce