Annonce
Kerteminde

Efter kuldsejlet festival: Caroline er overrasket over Kertemindes krav om tilbagebetaling af halv million

Caroline Ahlefeldt. Foto: Klaus Knakkergaard
Kerteminde Kommune har allerede fået værdi for en del af de 500.000 kroner, mener Caroline Ahlefeldt, der nu vil gå i dialog med Kerteminde Kommune.

14. januar sendte Kerteminde Kommune en mail til foreningen Bæredygtighedsmødet ved Caroline Søeborg Ahlefeldt og bad om at få den halve million kroner retur, kommunen i 2019 gav i udviklingsstøtte til en bæredygtighedsfestival på Lundsgaard Gods.

Den halve million kroner blev nemlig givet med den klausul, at festivalen skulle afholdes i Kerteminde Kommune. Og hvis festivalen blev flyttet, skulle pengene betales tilbage. Siden har foreningen bag bæredygtighedsfestivalen valgt at flytte arrangementet til København, hvor Københavns Kommune har givet et tilskud på fem millioner kroner til at afholde festivalen i 2021.

- Forudsætninger for tilskuddet på 500.000 kr. er derfor bristet, og Kerteminde Kommune kræver som følge heraf det udbetalte tilskud på 500.000 kr, skrev Kerteminde Kommune og bad at få den halve million indbetalt på kommunens bankkonto inden 14 dage.

Vil du betale den halve million kroner inden for de 14 dage?

- Det er kommet som en stor overraskelse at få den mail, men jeg er i dialog med Kerteminde Kommune, og jeg har skrevet tilbage til kommunen og givet vores syn på sagen. Som jeg kan forstå på Kasper (Borgmester Kasper Olesen, red) i dagens avis (fredag, red), så er de rede på at indgå i en dialog med os, siger Caroline Ahlefeldt.


Jeg vil kun bekræfte, at jeg er i dialog med dem, og vi imødeser en god og konstruktiv løsning.

Caroline Ahlefeldt


Så du kan ikke bekræfte, at du vil betale den halve million kroner inden for 14 dage?

- Jeg vil gerne bekræfte, at vi er i dialog med Kerteminde Kommune, og jeg imødeser deres svar tilbage til os på, hvordan vi kommer i dialog på en god og konstruktiv måde.

Kerteminde Kommune forlanger, du skal betale en halv million kroner inden for 14 dage, vil du bekræfte, at du vil gøre det?

- Jeg vil kun bekræfte, at jeg er i dialog med dem, og vi imødeser en god og konstruktiv løsning.

Hvad er dit forslag til en konstruktiv løsning?

- Mit forslag er det, vi har været i dialog med Kerteminde Kommune om siden januar/februar måned. De har været fuldt oplyst om hele forløbet. Vi har haft adskillige møder og mange telefonsamtaler.

- Vi har afholdt en event sidste år, der i øvrigt kostede 366.000 kroner plus moms, som har været afholdt i september måned - cirka på det tidspunkt, hvor man skulle have afholdt festivalen. Så Kerteminde Kommune har allerede fået værdi for nogle af de penge, de har lagt. Og da det ikke er lykkedes at skaffe den økonomiske opbakning fra kommunen og fra regionen til at afholde det i Kerteminde, har vi talt med Kerteminde Kommune om, hvad gør vi så.

- Skal man lægge projektet ned? For det er alternativet, når det ikke kan lade sig gøre i Kerteminde, eller skal man se, om vi kan få det til at leve et andet sted. Og der har det været vores indtryk, at kommunen naturligvis syntes, det var bedre, at man forsøgte at få det til at leve et andet sted. Det er så der, vi har fundet en god genklang i Københavns Kommune, og vi har haft denne her meget konstruktive og gode dialog med Kerteminde Kommune om at lave en ambassade i København og så i øvrigt lave årligt tilbagevendende arrangementer i Kerteminde Kommune, så man bliver ved med at have sådan et årligt tilbagevendende event i Kerteminde.

Der har borgmesteren jo sagt meget klart, at det vil han ikke. Han vil have sine penge tilbage?

Ja, men jeg vil helst ikke diskutere dagens løsning gennem avisen. Det vil jeg gøre med de folk, vi har haft et samarbejde med, og jeg er sikker på, at vi finder en løsning, der gør alle glade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce