Annonce
Odense

Kommunen er forberedt ved eventuel konkurs

Annie Hansen bor på Plejecentret Munke Mose, der er et friplejehjem. En brandalarm gik automatisk i gang, da hun ville varme tarteletter i sin mikroovn, og det kom til at koste hende over 6000 kroner, da plejecentret videresendte reningen til hende personligt. Foto: Kim Rune Jessen
Odense Kommune skal sørge for, at alle beboere på Friplejehjem Munke Mose er sikret en plejehjemsplads, hvis friplejehjemmet skulle gå konkurs. Hvis det sker, bliver det kommunens egne medarbejdere, der tager over.
Annonce

Odense: Selv om økonomien sejler, gælden beløber sig på svimlende 80 millioner og fremtiden er usikker for Friplejehjem Munke Mose, skal beboerne ikke frygte at ende på gaden.

De gamle og svage beboere på friplejehjemmet vil fortsat have et sted at bo og personale til at tage sig af sig, skulle det ske at Friplejehjem Munke Mose går konkurs, forsikrer både kommunen og rekonstruktør advokat Henrik Selchau Poulsen.

Friplejehjemmets ledelse indgav onsdag eftermiddag en begæring om rekonstruktion til Skifteretten. Det svarer til det, man tidligere kaldte betalingsstandsning og er skridtet inden en egentlig konkurs.

Som lejere er beboerne sikret ifølge Lejeloven og kan ikke smides ud af deres lejligheder, forklarede advokaten til onsdagens møde, og de kommer heller ikke til at mangle pleje og omsorg, forlyder det fra Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning, der har visiteret de ældre borgere på Friplejehjem Munke Mose til en plejehjemsplads.

Ingen fra Ældre- og Handicapforvaltningen har ønsket at stille op til interview i sagen, men direktør Gitte Østergaard har sendt følgende skriftlige svar på Fyens Stiftstidendes henvendelse:

"Vi selvfølgelig ærgerlige over situationen på borgernes vegne. Derfor håber vi meget, at det lykkedes at få lavet en aftale, så Munke Mose kan fortsætte som friplejehjem. Heldigvis har vi været informeret om sagen i god tid. Det betyder, at vi har kunnet forberede os på en situation, hvor vi må bistå borgerne i tilfælde af konkurs. Hvis det sker, er vi via kommunens beredskabsplan og med Odense Kommunes egne medarbejdere klar med det samme til at sikre pleje og omsorg af borgerne."

Friplejehjem Munke Mose

Friplejehjem Munke Mose blev friplejehjem i begyndelsen af 2019 - det var tidligere en selvejende institution med driftsoverenskomst med Odense Kommune.

Der bor 50 beboere på plejehjemmet, der for nylig er renoveret og har lejligheder i to etager.  Der er ansat cirka 47 medarbejdere. Hertil kommer omkring 15 faste afløsere, der træder til ved sygdom og ferie.

De to friplejehjem Munke Mose og Provstegaardshjemmet er organiseret under paraplyen Menighedsplejen ved Diakonisser i Odense, men de to plejecentre har selvstændige afdelingsbestyrelser og økonomi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bæredygtigt byggeri i Nyborg Kommune

Odense For abonnenter

Tiltalts brødre forsøgte at betale sig fra voldtægt: 16-årigt offer tilbudt op til 50.000 kroner for at trække anmeldelse tilbage

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce