Annonce
Trekantområdet

Kommunen blev ikke informeret om stort coronaudbrud i bridgecenter

Kolding Kommune efterlyser nu information fra de centrale sundhedsmyndigheder, når de får kendskab til større udbrud af corona som for eksempel udbruddet i Kolding Bridgecenter.  Foto: Morten Stricker
Dyb undren i Kolding Kommunes direktion over manglende information om coronaudbrud fra centrale sundhedsmyndigheder. Det har endnu ikke været muligt at få en reaktion fra Styrelsen for Patientsikkerhed.
Annonce

Kolding: Kolding Kommune vidste intet om det store udbrud af covid-19 i Kolding Bridgecenter, som er lukket helt ned indtil efter efterårsferien med foreløbigt 13 coronasyge medlemmer, før det stod i JydskeVestkysten torsdag formiddag.

- Vi havde ikke kendskab til det, før vi læste om det i JydskeVestkysten, og vi har straks taget kontakt til den lokale afdeling af Styrelsen for Patientsikkerhed for at få nogle flere informationer, oplyser seniordirektør Annette Lund fra kommunens coronakrisestab.


Vi er jo meget nysgerrige på at finde ud af, hvor smitten kommer fra for at finde ud af, om der er noget, vi kan gøre, for at inddæmme og bremse den.

Annette Lund, seniordirektør Kolding Kommune


Hun udtrykker dyb undren over den manglende information om udbruddet fra Styrelsen for Patientsikkerhed og styrelsens regionale enhed, Tilsyn og Rådgivning Syd, som holder til på Nordager i Kolding. Patientsikkerhedsstyrelsen har i længere tid  kendt til udbruddet i bridgecentret.

- Vi ville ønske, at vi var blevet informeret, for vi vil gerne være så velinformerede som overhovedet muligt og så hurtigt som muligt, så vi kan tilbyde vores hjælp.

- Og vi er jo meget nysgerrige på at finde ud af, hvor smitten kommer fra for at finde ud af, om der er noget, vi kan gøre, for at inddæmme og bremse den, siger seniordirektøren, som oplyser, at kommunen fra de centrale myndigheder udelukkende har fået oplysninger om, hvor nye smittede bor  - men altså ikke, at de har nogen tilknytning til hinanden som i dette tilfælde bridgespil.

Efter omtalen i JydskeVestkysten har kommunen selv taget kontakt til Kolding Bridgecenter.

Annonce

Autosvar

JydskeVestkysten forsøgte torsdag to gange at træffe ledelsen hos Tilsyn og Rådgivning Syd for at høre, hvordan det kan være, at Kolding Kommune først fik viden om udbruddet ved at læse JydskeVestkysten - og om der er sket fejl i kommunikationen. Herfra henviste man til Styrelsen for Patientsikkerheds presseafdeling, som har bedt om at få JydskeVestkystens spørgsmål på en mail. Mailen blev torsdag besvaret med et automatisk svar, der oplyser, at "Vi bestræber os på at svare på din henvdelse hurtigst muligt".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce