Annonce
Nyborg

Kommunen arbejdede hurtigt, da Inge fik en god idé

81-årige Inger Fredslund Hansen er meget imponeret over, hvor hurtigt hendes idé blev omsat til handling. Foto: Verner Emil Eg
Det er ikke altid, der er langt fra tanke til handling, i kommunalt regi - specielt ikke, når der er penge at spare.

Ellinge: - Det hele er jo gået så stærkt, at man næsten ikke kan følge med - det var i går jeg snakkede med dem, og i dag har de hentet det.

Sådan lyder det fra 81-årige Inger Fredslund Hansen, der er noget imponeret over Nyborg Kommunes hurtige responstid.

Det hele drejer sig om et stort grantræ, som Inger Fredslund Hansen plantede for 15-16 år siden sammen med sin nu afdøde mand.

- Jeg synes, det var blevet alt for stort stort - det tog noget af min udsigt, siger hun.

Og så kom Inger Fredslund Hansen til at tænke på, at det jo snart er jul, og så plejer Nyborg Kommune at komme og sætte et juletræ op på Trekanten i Ellinge, og mon ikke de kunne bruge hendes grantræ?

Inger Fredslund Hansen ringede derfor til Nyborg Kommune mandag morgen, og de sagde, at de ville komme og kigge på det. Kort tid efter var de der, og kort tid efter igen, blev Inger Fredslund Hansen ringet op af Vej og Park i Nyborg Kommune, som ville fortælle, at de gerne ville hente træet næste dag.

Tirsdag klokken 9.30 var Nyborg Kommune i gang med at fælde Ingers grantræ, og da klokken lige havde passeret 10 var det tilpasset i bunden, og sat på plads på Trekanten.

Annonce
Inger Fredslund Hansen har doneret sit store græntræ til at stå som årets juletræ på Trekanten i Ellinge. Foto: Verner Emil Eg

Bedstemor med slag i

Inger Fredslund Hansen er meget imponeret over, hvor hurtigt hendes idé blev omsat til handling.

- Alternativet var, at det bare var blevet hugget til flis, så jeg er rigtig glad for, at de kunne bruge det, siger hun.

Verner Emil Eg, der er Inger Fredslund Hansens genbo, er både imponeret over Nyborg Kommunes hurtige responstid, men i særdeleshed også over den 81-åriges gåpåmod.

- På trods af at Inger ikke er en ung pige mere, så er hun stadig meget aktiv i lokalsamfundet. Vi er meget begejstrede over hendes engagement. Hun får ting til at ske, siger genboen, der nu kan nyde et lokalt juletræ på Trekanten i Ellinge.

Dagen efter Inger Fredslund Hansen kontaktede kommunen, blev træet hentet og flyttet over på Trekanten. Foto: Verner Emil Eg
Det store træ tog Inger Fredslund Hansens udsigt, så hun var glad for, at det kunne bruges til noget andet, i stedet for at ende som flis. Foto: Verner Emil Eg
Nu prydrer Inger Fredslund Hansens store træ Trekanten i Ellinge som årets juletræ. Foto: Verner Emil Eg
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Mit Sverige in memorian

Min barndoms Sverige var også min mors og min farfars Sverige. Det var familiebesøg i min mors moster Adeles røde hus i skoven i Halland. Stedet, der stadig emmede af sommerferie paradis for min mor og hendes broder, Roland, i en svunden tid. Familien passede gården som generationer havde gjort det før dem. Adele og hendes broder, Henning, sled og slæbte med at passe besætningen og dyrke den stenede jord. Familiens blod og jord gik i et. Adele og Henning Nilsson døde mætte af dage, ikke fattige, heller ikke rige. Gravstenene på kirkegården i Hishult minder om, at de udgjorde grundstammen af etniske svenskere. Hårdt arbejde havde de, men til gengæld ærligt arbejde fra en tid med et fornuftspræget Sverige, hvor rettigheder og pligter fulgtes ad. Min farfars mor ankom til København fra Blekinge omkring forrige århundredeskifte lige som 100.000 andre etniske svenskere. Som et broderfolk gled de ind i en dansk hverdag på alle niveauer af samfundet. Kun de mange svenske slægtsnavne minder om fortiden. Min oldemor stod på et tidspunkt alene med farfar. Oldemor klarede skærene, og min farfar fandt sin mors fødested i Mørrum, før han gik bort. Ringen blev sluttet. Min længsel mod Sverige er en stærk, ubetinget kærlighed. Det er svenske traditioner, det er Abba, trubadouren Cornelis Wreeswijk, pianisten Jan Johansson, og gensynsglæde med familien i Helsingborg og Skanør. Det er en togtur med Indlandsbanen til Lapland for 40 år siden. Båndene holder trods de mange år, som er gået. Minderne er mange. Jeg sætter en ære i at tale svensk med min familie. Det er velkendt, at Sverige som humanistisk stormagt er ved at blive ført ud over afgrunden. Klinisk renset for fordomme går der en lige linje fra internationalisten og marxisten, Palmes, Rigsdags forslag i 1975 om at gøre Sverige multikulturelt til dagens verdensrekord i antallet af bombesprængninger og voldtægter. Den grænseløse tolerance over for indvandring udvikler sig til en forbrydelse, når det man tolererer er ondskab. Når politikere ved eller bør vide, at indvandring fra 3. verdenslande forøger faren for personfarlig kriminalitet, så mister de deres legitimitet ved ikke at sige fra. I Sverige har den politiske mangfoldigheds utopi udviklet sig til befolkningens modsvarende trøstesløs dystopi i bedste Blade Runner stil med endeløse kampe mellem bevæbnet politi og velorganiserede indvandrerbander. En officiel statsbegravelse kunne være en passende måde, at ære det Sverige politikerne og et flertal af svenskerne selv har lagt i graven; Midnatssolens, de dybe skoves, Pipi Langstrømpes og Emil fra Lönnebergs underfundige Sverige, men også den moderne velfærdsstat funderet på fred fremgang og sikkerhed. Hvil i fred, du blågule, du vil blive savnet, så længe der er nogen, der kan huske dig, du fria, du fjällhōga nord.

Middelfart

Se hele programmet: Navne til Rock Under Broen 2020 afsløret - med populær popduo som genganger

Annonce