Annonce
Kerteminde

Kommunen afviser regelrytteri i shelter-sag: - Vi skal følge de afgørelser, som Planklagenævnet træffer

Michael Frej Paulsen og hans kone Louise har fået at vide af Kerteminde Kommune, at de skal fjerne den shelter, de har bygget. Arkivfoto: Jakob Ebbekær Andersen
Michael Frej Paulsen og hans kone Louise har fået at vide, at de skal fjerne den shelter, de har opført. Parret forstår ikke kommunens afgørelse. Kerteminde Kommune anbefaler, at parret benytter sig af deres klagemulighed.
Annonce

Sibrien: Michael Frej Paulsen og hans kone Louise har fået besked på at fjerne deres nye shelter.

Det fortalte de i Fyens Stiftstidende 1. december.

Parret synes ikke, at deres shelter er til gene for nogen og føler, at Kerteminde Kommune har set sig sur på dem, og de føler sig ramt af regelrytteri.

Da vi bragte artiklen, var det ikke lykkes os at få fat i Kerteminde Kommune.

Det er det nu.

Søren Ravn Nielsen, der er leder af Kerteminde Kommunes erhvervsafdeling, som står for at behandle byggesager, afviser, at der er tale om regelrytteri i forbindelse med shelter-sagen.

Han fortæller, at ifølge Planlovens Landzoneadministrations regler må man ikke opføre bebyggelse, som ikke står i tilknytning til eksisterende bebyggelsesarealer.

Det ni kvadramter, store shelter, som parret har opført, før de reelt fik tilladelse til det, ligger 100 meter fra bebyggelsen, og det kræver en landzonetilladelse, og at den er offentlig tilgængelighed, forklarer han.

Den tilladelse kunne Louise og Michael Frej Paulsen ikke umiddelbart få, fordi der var én nabo, der ikke var så begejstret for, at shelteret blev bygget.

- Og vi skal tage hensyn til naboer, understreger han.

- Vi skal følge de afgørelser, som Planklagenævnet træffer, og her følger Kerteminde Kommune reglerne for shelters, og man må ikke give tilladelse til private shelters, konkluderer han.

- Shelters skal opføres i forbindelse med noget rekreativt, og så alle kan kunne bruge dem - så som skoler, institutioner og turister, men når der er én nabo, som ikke er så begejstret, skal vi tage hensyn til det. Derfor fik parret et afslag. Det fremgår også af den afgørelse, de har fået tilsendt, forklarer han.

Søren Ravn Nielsen anbefaler, at når man som borger føler sig uretfærdigt behandlet over en afgørelse, bør man klage - i denne situationen til Planklagenævnet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Statsminister, hvad er meningen?

Annonce