Annonce
Odense

Kommunen advarer: Hop ikke i havnen - der er ulækre bakterier

Det kan være fristende i varmen, men gør det ikke: Lad være med at bruge Odense Havn som badebassin - vandet er ikke rent nok, advarer Odense Kommune. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.
Der er god grund til ikke at bruge havnebassinet i Odense som svømmebassin. Målinger af vandet har vist, at det langtfra er rent.
Annonce

Odense: Kalenderen siger 1. juni og dermed årets første sommerdag, og der er udsigt til solskin fra en skyfri himmel og temperaturer, der kan nærme sig 25 grader. Og så kunne nogle odenseanere måske fristes til at tage sig en dukkert i byens største bassin - havnen. Men det vil være en dårlig idé, lyder det fra By- og Kulturforvaltningen i Odense.

Vandkvaliteten er ringe, og det betyder, at havnens vand ikke er egnet til at bade i. Når badevand får klassifikationen "ringe", er der målt en høj koncentration af afføringsbakterier fra dyr eller mennesker.

Kan man ikke vente med en tur i vandet, råder Odense Kommune i stedet til at tage en dukkert i Davinde Sø, hvor badevandet har fået den højeste vurdering, "udmærket". Og onsdag får badeglade odenseanere endnu en mulighed for at dyppe sig, når Odense Friluftsbad på Elsesmindevej åbner. Her skal man dog være opmærksom på, at der fra i år skal betales entre.

Fra næste uge bliver der endnu en mulighed for at tage en forfriskende svømmetur, endda til at starte dagen på, når havnebadet åbner onsdag 10. juni klokken 6.00.

På Miljøstyrelsens hjemmeside kan man på et danmarkskort klikke sig ind på de 88 kommuner, som har officielle badevandssteder, hvor vandkvaliteten måles. Her kan man læse om badevandskvaliteten ved de enkelte badesteder.

FAKTA Fækale bakterier i vandet

Følgende klassifikationer er mulige: Udmærket kvalitet, god kvalitet, tilfredsstillende kvalitet og ringe kvalitet. Udmærket kvalitet er den bedst mulige kvalitet, hvor koncentrationen af fækale bakterier (afføringsbakterier) i badevandet er meget lav, mens ringe kvalitet er badevand, hvor koncentrationen af fækale bakterier i perioder er så høj, at der kan være en sundhedsmæssig risiko ved at bade i vandet.

Man måler efter enterokokker og E. coli, fordi de findes i tarmkanalen hos dyr og mennesker. Derfor er de et godt tegn på, at der er sket fækal forurening af vandet, og dermed er der risiko for, at der er andre skadelige bakterier, såsom musetyfus- og dysenteribakterier. Bakterierne kan også være tegn på virus i vandet.

Kilde: Miljøstyrelsen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Mand voldtaget på institution

Odense

Butikstyvene havde travlt i centrum

Annonce