Annonce
Kerteminde

Kommune mangler vej til Sybergland: Hvis Hans Andersen ikke vil sælge, må kommunen ekspropriere

Jesper Hempler er formand for miljø- og teknikudvalget i Kerteminde Kommune. Arkivfoto

Hvis kommunen ikke godkender Hans Andersen oplevelsespark, og dermed får en vej til Sybergland, kan alternativet blive, at jorden bliver eksproprieret.

Kerteminde: Det har i flere år været en gordisk knude for kommunen at finde ud af, hvordan der kunne etableres en adgangsvej til det naturområdet ved Sybergland.

Problemet er nemlig, at en del af de fondsmidler, der er givet til etableringen af Sybergland, er givet under forudsætning af, at der etableres en adgangsvej for handicappede.

Den eneste adgangsvej til Sybergland fra Gedskovvej er i øjeblikket en afspærret grusvej, men den må der ifølge den nuværende lokalplan ikke køre biler på.

Kommunen har tidligere forsøgt, om lokalplanen eventuelt kunne laves om, men det var Tårup Strandpark langt fra tilfredse med. De har nemlig købt hus ud fra den forudsætning, at der ikke må køre biler på markvejen.

Den anden mulighed for kommunen er en vej langs med golfbanen på Hans Andersens jord.

- Det er svært at få øje på, at man på fornuftig vis kan komme ud til Sybergland ad andre veje, og vi har arbejdet med det her i rigtig lang tid, siger formand for teknisk udvalg Jesper Hempler, SF.

Annonce

Eneste mulighed

Efter forhandlinger med Hans Andersen endte det derfor med, at kommunen og Hans Andersen indgik en kontrakt om, at Hans Andersen skulle bygge vejen ud til Sybergland på sin jord, som kommunen efterfølgende kunne købe - alt sammen under forudsætning af, at Hans Andersen får en lokalplan til sin oplevelsespark.

Den lokalplan arbejder administrationen i øjeblikket med at tilpasse, og hvis det mod forventning skulle ende med, at miljø- og teknikudvalget ikke godkender lokalplanen, og Hans Andersen derfor ikke vil sælge sin jord, så kan sidste udvej være at ekspropriere jorden.

- Vi har ikke ret mange andre alternativer. For vi har ikke jorden til rådighed, så derfor er det svært at se, at vi kan gøre ret meget andet end ekspropriere, siger Jesper Hempler, der forudser, at det både vil være en langsommelig og dyr proces.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Annonce