Annonce
Middelfart

Kommune finder millioner efter kontrol: 84 borgere modtog sociale ydelser de ikke havde ret til

Beløbet, som kontrolgruppen fandt i 2020, ligger lidt over det sædvanlige, fortæller formand for beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget Mikkel Dragmose-Hansen (SF). Arkivfoto: Yilmaz Polat
Middelfart Kommune fører årlig kontrol med udbetalingen af sociale ydelser som kontanthjælp og sygedagpenge. I 2020 blev der fundet uberettiget udbetalte ydelser for 3,9 millioner.

Nordvestfyn: Middelfart Kommunes kontrolgruppe har fundet uberettiget udbetalt sociale ydelser for 3,9 millioner kroner.

Kontrolgruppen undersøger hvert år udbetalinger i offentlige ydelser til kommunens borgere, og i 2020 fandt den i alt 84 sager, hvor borgere har modtaget ydelser, de ikke havde ret til at få.

Udbetalingerne er primært sket inden for kontanthjælp, sygedagpenge og økonomisk friplads, som for eksempel dækker over den takstnedsættelse, som økonomisk pressede borgere kan få til en børnehaveplads.

Annonce

2,8 af millionerne kommer fra de besparelser, der fremadrettet vil være, efter at man har opdaget og stoppet de uberettigede udbetalinger, mens den resterende 1,1 million er penge, som de pågældende borgere skal betale tilbage til det offentlige.


Men der er jo selvfølgelig nogen, der prøver at snyde. Det er der altid i systemer.

Mikkel Dragmose-Hansen (SF), udvalgsformand


Formand for beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget i Middelfart Kommune Mikkel Dragmose-Hansen (SF) beskriver de 3,9 millioner som værende lidt mere, end hvad kontrolgruppen typisk finder i de årlige kontroller.

Ikke alt kommer hjem

Hvor meget af det her er decideret snyd?

- Det er meget, meget svært at vurdere. Hvornår det har været med forsæt, og hvornår det ikke har været med forsæt, kan vi ikke helt sige. Men der er jo selvfølgelig nogle, der prøver at snyde. Det er der altid i systemer. Men ofte er det også, fordi man ikke er klar over, at man skal huske at meddele, hvornår man er startet nyt arbejde, så man ikke får en måned for meget udbetalt (i kontanthjælp eksempelvis, red.) eller lignende, siger Mikkel Dragmose-Hansen.

Det er ikke muligt for forvaltningen at oplyse, hvor mange af pengene man forventer at kunne opkræve tilbage. Men Mikkel Dragmose-Hansen fortæller, at det formentlig ikke vil være dem alle.

- Vi vil jo rigtig gerne have, at folk betaler det tilbage, i forhold til at vi skal have til vores fælles kasse, så vi har til velfærd til alle vores ledige. Men vi ved også godt, at der er borgere, der ikke har økonomien til at betale tilbage, siger han.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Hvad skulle jeg ellers gøre? Da Alan blev født lungesyg, købte Kenneth en tankstation til hans familie

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Naboer til motorvej er endt i tvist med Vejdirektoratet: - Vi er villige til at gå i retten for det her

Odense For abonnenter

Åbnede for seks år siden: Nu skal indfaldsvej i Odense bygges om for millioner

Nordfyn

Bogense Hotel lukker efter corona-udbrud: - Vi kunne slet ikke overskue, hvad det kunne udvikle sig til

Livsstil

Zoo-direktør i Odense tror på dyret i mennesket og ikke mennesket i dyret: - Hvis jeg ikke søgte jobbet, ville jeg ikke kunne leve med mig selv

Populært håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Kerteminde For abonnenter

'Grønnely-metoden' får hug fra flere sider: De løber en 'vanvittig' risiko, der kræver 'røv i bukserne' hos kommunen

Navne For abonnenter

Leif Maibom fylder 70: Revykonge havde fornøjelige 12 år i Faaborg

Odense

Butiksejere raser over betalingsparkering: - Kommunen har trådt på os i årevis

DF: Danmarks Radio skal skæres voldsomt og blive meget bedre

Odense

Landsby vil genoplive forladt købmand - lokale har givet over en kvart million: - Det er næsten ikke til at tro

Nyborg For abonnenter

Friskole ansætter tredje leder på tre år: - Der er ingen tvivl om, at det at skifte leder skaber en eller anden usikkerhed

OB

Bashkim Kadrii: Det er det, jeg har efterlyst

Annonce