Annonce
Assens

Kommune er klar til anden omgang vaccine: - Vi afventer kun et 'go'

Assens Kommune er så langt i planlægning af vaccinationen af ældre over 65 år, der modtager personlig pleje og hjælp af kommunen, at man blot venter på et 'go' fra regionen. Foto: Morten Pape
I Assens Kommune er man stort set klar til at gå i gang med at vaccinere de borgere, der er over 65 år og får personlig hjælp og pleje fra kommunen.
Annonce

Den 7. januar blev størstedelen af Assens Kommunes plejehjemsbeboere og en del medarbejdere på området vaccineret som de første i kommunen.

Næste led i rækken er personer over 65 år, der modtager hjælp fra kommunens hjemmepleje. Signe Plats, leder af Myndighed Sundhed og Ældre i Assens Kommune, fortæller, at den vaccineplan også stort set er på plads, selvom der endnu ikke er en dato for, hvornår de borgere kan få et stik.

- Vi har ringet til alle, der modtager hjemmepleje, for at afdække, om de vidste, at de var en del af målgruppen, og om de havde en løsning på at komme hen til vaccinationsstederne. Jeg har ikke det præcise tal endnu, men det drejer sig nok om 60-70 borgere, der har brug for, at vi hjælper dem hen til vaccinationsstedet, siger hun.

Annonce

Gives lokalt

Signe Plats fortæller, at det er forventningen, at vaccinationerne kan gives på en lokal adresse i kommunen, så borgerne undgår at tage turen til eksempelvis Odense.

- Vi afventer kun et 'go', for når vi har en dato, så kan vi begynde at ringe til borgerne og aftale en tid med dem. Vi er meget afhængige af, hvornår de melder, at de har vaccinationerne klar til os, for vi er sådan set klar, siger hun.

I alt er der cirka 360 borgere i målgruppen, og derfor er det størstedelen af borgerne, der har mulighed for selv at blive transporteret til et af vaccinationscentrene.

- Jeg tænker, at vi oplever samfundssind lige nu, hvor der er nogle børn og pårørende, der hjælper deres ældre. Og det gør de også i den her situation, siger Signe Plats.

Borgerne kommer til at blive transporteret til vaccinationsstedet af et firma udefra, og ifølge Signe Plats er det et logistisk arbejde, der skal gå op i en højere enhed.

- Alle skulle gerne få vaccinen på samme dag, og det er der noget logistik i, for de skal helst ikke være der for længe, men de skal også kunne sidde på stedet lidt og blive observeret, efter de har fået vaccinen. Men det kan vi godt få til at flyde, så borgerne bliver kørt til og fra på det rigtige tidspunkt, siger hun.

Signe Plats understreger, at man først kan blive tilbudt en vaccine, når man har modtaget en indkaldelse i sin E-boks. Kommunen kan ikke vaccinere, før man har modtaget sådan et brev.

Annonce

Andet stik

Også kommunens plejehjemsbeboere kan snart se frem til et vaccinestik. Signe Lunn Walls, leder af Ældre og Sundhed, fortæller, at plejehjemsbeboerne får andet stik i vaccinationsrunden den 29. januar.


Vi er meget afhængige af, hvornår de melder, at de har vaccinationerne klar til os, for vi er sådan set klar.

Signe Plats, leder af Myndighed Sundhed og Ældre


- Vi gentager det samme program fra den 7. januar. De kommer i samme rækkefølge, så vi kører en ren gentagelse af processen og kopierer den ene dag til den anden, siger hun.

Ifølge Signe Lunn Walls er det kun få af kommunens plejehjemsbeboere, der har takket nej tak til en vaccination.

Den 7. januar fik cirka 150 medarbejdere på kommunens plejehjem også en vaccination, og de får også andet stik den 29. januar. Den resterende del af personalet, der ønsker en vaccination, vil blive indkaldt, når regionen når den del af vaccineplanen, der hedder Spor 4.

Signe Lunn Walls kan ikke oplyse, hvor mange medarbejdere, der har takket nej til en vaccination.

- Det blander vi os ikke i, for det har ikke noget at gøre med os som arbejdsgiver, fordi det er frivilligt. Generelt vil jeg sige, at oplevelsen er, at langt de fleste gerne vil tage imod den. Men vi blander os ikke i det, fordi det er en privat sag. Og vi kommer heller ikke til at registrere det, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Efter konkurs og betinget dom: Rådmand Søren Windell risikerer at blive smidt ud af bestyrelse

Middelfart

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce