Annonce
Danmark

Kommune beder private børnepassere overstrege ord på humoristisk plakat

Jette Hasselstrøm, der har en privat pasningsordning i Vester Nebel, mener, at man i dagplejeafdelingen i Kolding Kommune går i for små sko, når man indskærper, at private børnepassere ikke må have ordet "dagplejeren" stående på denne plakat, som flere børnepassere har hængende hjemme hos sig. Privatfoto
Kolding Kommune sendte tirsdag eftermiddag en mail ud til alle private pasningsordninger i Kolding og indskærpede, at de - sådan som nogle børnepassere har - ikke må have en plakat med ordet dagplejer hængende i deres hjem.

Kolding: En humoristisk plakat om børn og med ordet "Dagplejeren" stående allerøverst på plakaten hænger i hjemmene hos flere private børnepassere i Kolding Kommune.

Men det skal være slut, mener man hos Kolding Kommune, da en lovændring fra tidligere i år betyder, at dem, der står for de private pasningsordninger for 0-3-årige, ikke længere må kalde sig dagplejere. Det skriver JyskeVestkysten.

Derfor sendte kommunens konstituerede dagplejeleder tirsdag en mail ud til samtlige private børnepassere, hvor hun fortalte, at man i kommunen er blevet gjort opmærksom på, at nogle har dagpleje-plakaten hængende i deres hjem.

Men den går ikke, skrev hun og bad børnepasserne om at ændre overskriften på plakaten, der kan købes på adskillige butikker på internettet.

- Da I ikke må benævnes som dagplejer men privat pasningsordning, skal I ændre overskriften. Fx. har I den i en ramme, kan I evt. sætte ny tekst over "dagplejeren", skriver den konstituerede dagplejechef, Lise Lotte Damgaard, til de private børnepassere, som der er lidt over 50 af i Kolding Kommune.

Annonce

Privat pasning

  • Tidligere blev de private mennesker, der passer børn, blot kaldet private dagplejere, mens de kommunalt ansatte hed kommunale dagplejere.
  • I forbindelse med en lovændring hedder de private ordninger nu private pasningsordninger.
  • Kommunen godkender og fører tilsyn med de private pasningsordninger.

Fjerner den ikke

Privat børnepasser i Vester Nebel, Jette Hasselstrøm, er en af dem, der har plakaten hængende. Hun har fået den af nogle forældre, hvis barn hun har passet, og som skulle videre i børnehave.

- Da jeg fik mailen fra kommunen, tænkte jeg, at nu stopper I. Nu går I indenfor hos os, og så er vi ikke i det offentlige rum længere. Jeg synes, man går i for små sko. Skal vi så melde ud til forældrene, at vi ikke må have den plakat, vi har fået af dem, hængende, spørger Jette Hasselstrøm, der har passet børn i privat regi i lidt over ni år.

Hun fortæller, at hun ikke har tænkt sig at overskrive ordet "dagplejeren" på den plakat, hun kalder "skidesjov".

Har spurgt i ministeriet

Børnechef i Kolding Kommune, Merete Lund Westergaard, forklarer, at kommunale dagplejekonsulenter i foråret - i forlængelse af de nye regler om privat pasning, der blev indført ved årsskiftet - blev opmærksom på, at man i nogle private pasningsordninger havde dagpleje-plakaten hængende. De ansatte var i tvivl, om børnepasserne måtte have dem oppe, og i april henvendte man sig til børne- og socialministeriet for at spørge til sagen.

Herfra var svaret, at plakaten ikke måtte hænge i de rum i private pasningsordninger, hvor der foregår pasning, oplyser børnechefen. Og derfor var det, at den konstituerede dagplejechef tirsdag i denne uge sendte en mail om plakaten til samtlige private pasningsordninger.

Formanden for børne- og uddannelsesudvalget i Kolding Kommune, Kristina Jørgensen (DF), siger, at hun finder det "tåbeligt", at kommunens medarbejdere skal bruge tid på at tjekke, om de private passere har plakater med overskriften "dagplejeren" hængende.

Derfor vil hun på det næste møde i udvalget bede om de andre udvalgsmedlemmers opbakning til, at kommunen henvender sig til ministeriet og peger på de uhensigtsmæssigheder, der er i forbindelse med reglerne for de private pasningsordninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce